Röportaj: Efsane Muhtar Alaattin Korkmaz

Efsane Muhtar Alaattin Korkmaz’dan Tarihe ışık tutan bomba açıklamalar.

Röportaj: Efsane Muhtar Alaattin Korkmaz
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap


Efsane Muhtar Alaattin Korkmaz’dan Tarihe ışık tutan bomba açıklamalar.

Kosova savaşı sırasında Kosovalı kardeşlerimize maddi ve manevi olarak sahip çıkmak için geceli gündüzlü çalıştık. O dönem Kamil Bitişi aldım büyükşehir belediyesi sağlık müdürlüğüne götürdüm dr Fatih Öğüç ile tanıştırdım, por dr Cahit Babuna ile tanışırdım. Başbakan Bülent Ecevit’le Kırklareli gop kampında görüştürdüm. Tüm rumelili gönüllü ve sağlık personelini bunların emirlerine verdik. Enver Tali Kosova’nın Türkiye temsilcisi olarak gelmişti. Sırp istihbaratının saldırı ihtimaline karşı koruduk. Tüm bunları hemşerilerim ve Allah rızası için yaptım. Sırp bomba ve şarapnelleri ile yaralanan kosovalı kadınları ameliyat ettirdik onlara ev tutuk. Yabolçiştalı rahmetli doktor Avni Serbest ve kardeşi itfaiye müdürü Kasım Serbest’le, Prf Cahit Babuna ve Prof Necati Latifoğlu ile birlikte bir tır ilaç gönderdik. Bunları hep allah için yaptık ve savaş bitti. Sonrası için sen haklısın Hasip Gültaş kardeşim bu güruh hiçbirimizi aramadı, sormadı. O dönem koşturan insanların adlarını anmadılar, her şeyi kendi reklamları için kullandılar. Sana hak verdim. Eskiden o dönem hergün arayan Kamil Bitiş hiç aramadı. Ancak yazdığınız yazıya yorum yapınca çekişmelere taraf olmayın diye arıyor.

1994 yılı 28 Kasım Bayrak günü kutlamasında.
E. Muhtar Alaattin Korkmaz, Yabolçişta Dernek bşk Faik Köprülü ve Genel Sekreter Hasip Gültaş

Ben toplum için hep koşturdum, Türkiye’nin her tarafında efsane muhtar Alaattin Korkmaz olarak tanınmam en büyük servetimdir. Emekli maaşım dışında servetim yok. 22 sivil toplum kuruluşunda görev aldım ve ilçe başkan yardımcısı ve başkanı olarak görev yaptım. Dsp’den Gop belediye başkan adayı olarak seçimlere katıldım. Bir iğne ucu kadar lekem yok.

Alaattin Korkmaz beyin Hıfzısıhha Daire Başkanlığı Güvenlik amiri olarak çalıştığı dönem arkadaşlarıyla.

O dönem başımıza gelen bir hadiseyi toplumun bilmesini istiyorum. Prof Dr. Cahit Babuna pek çok tv kanalına çıkıp Kosova’da durumun vehametini anlatıyordu. Bir gün Mesaj TV’de canlı yayına katıldı. O yayında Cahit bey BM’yi ve Sırpları ağır sözlerle eleştirdi. Hem Türkçe, hem Arnavutça ve Sırpça olarak. Proğram bitti, Ben o zaman Sağlık Amiriyim şöförüm Ersin Doğu, Celal Hacıhan ile prf dr. Cahit Babuna’yı benim makam arcımla Mesaj tvden Şişli’de ki evine götürüyorduk. Proğramda sarf ettiği sözlerden dolayı, E6 da giderken, bize yabancı plakalı bir araçtan ateş açıldı. Benim üstümde 2 silah vardı. Birini kan kardeşim manastırlı Celal Hacıhan’a verdim. Sağlık Telsizinden saldırıyı emniyete bildirdim ve Celal ile bize arkadan ateş eden araca doğru bir iki el ateş ettik. Bizde silah ve telsiz olduğunu görünce bu araç kaçtı ve kayboldu. Saat gece 01.30’du biz ve prf dr Cahit Babuna tabiki korktuk. Şöförüm aracı bir benzinliğe çekti, burada biraz kendimize geldik. O dönem teknik takip imkanları kamera olmadığı için saldırganlar bulunamadı. O zaman gencim zıpkın gibiyim, şöfürüm Ersin ile birlikte her tarafa yetişmeye çalıştık. Kardeşlerim gerçekler bunlar o dönem Kosova meselesi ile uğraşanlara da çeşitli tehditler yapıldı.

Bugün mücadele ettiğiniz güruh hep kendileri çaldı kendileri oynadı misali. Bizim aranavutların, rumeli balkan insanının durumu ortada. Gazi Mustafa Kemal’den sonra kıskançlıklar ve oyunlar sonucu çoğunluk olmamıza rağmen, ülkeyi bizler idare edeceğine başka toplumlar idare ediyor.
Hallbuki Arnavutlar ve diğer rumeli balkan kökenliler 38 milyon kişiyiz TÜRKİYE’de. Bunu 1998 yılında başbakanlık arşivlerinden manastırlı prf dr Yıldırım Ağanoğlu ve prof. Dr. Cahit Babuna açıkladı.

Uyanın heyyy!!! Rumeli Balkan ve Arnavut kardeşlerim aramızdaki çürük elmaları ayıklama zamanı geldi. Allah rızası için doğru kimler var ise desteklensin. Arnavut Haber ve Hasip kardeşimi bu doğru çizgideki yayınları için kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Tüm Arnavut ve Rumeli Balkan toplumuna selam ve saygılarımı sunuyorum.

Alaattin Korkmaz

E. Muhtar Alaattin Korkmaz’ın kısa öz geçmişi.

ARNAVUTHABER #ALBANIA #KOSOVA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın