KKD Toplandı, Türkiye Arnavutları masada yoktu.

Türkiye Arnavutları liyakatli ve kabiliyetli kişileri temsilci olarak seçmeli.

KKD Toplandı, Türkiye Arnavutları masada yoktu.
Yazar : Tarih : Okunma : 1 Yorum

Arnavut Diasporası Kordinasyon Konseyi önemli gündemle toplandı, Türkiye Arnavutları yine masada yoktu.

Covid19 salgını nedeniyle konsey telekonferans yöntemiyle toplandı. Diaspora Bakanı Pandelli Majko’nun da katıldığı toplantı da önemli gündem maddeleri yer aldı. Yurtdışında oy kullanılabilmesi ve yurtdışında yaşayan Arnavutları temsil edecek milletvekili kontenjanı oluşturulması için yasa tasarısı konuşuldu, Diaspora Arnavutlarını temsil edecek milletvekili ve oy hakkının önemi vurguladı. Dünya’da ki Arnavut Diasporası birlik olup kurumlarını oluşturuyor ve Arnavutluk siyasetine gücünü gösterip ilgisini çekiyor.

-Peki Türkiye Arnavutları bu gelişmelerin neresinde?

Sahte evraklar ve büyükelçi torpiliyle Türkiye Arnavutlarını temsilen konseye giren Namık Şabi ise bu toplantıya katılmadı. Yani bilgisayarın başına oturup iki kelime Türkiye Arnavutlarının sorun ve talepleri için konuşmaya üşendi. 2 yıldır Konsey’de yer alan bu şahıs Türkiye Arnavutları için faydalı hiç bir çalışmada bulunmadı. Ne dernekleri kordine etti, ne çifte vatandaşlık konusunda çalıştı.
Diaspora zirvesindeki oturumlarda konuşma bile yapmadı. 2 yıllık süre boyunca Türkiye Arnavutları ziyaret için Arnavutluk’tan tek bakan gelmedi.

Diaspora zirvelerine katılıp hem başbaşa görüşmeler yapan, hem konferanslarda konuşan tek kişi Ulusun Elçisi Vatra Arnavut Derneği başkanı Sn. Bora Zukali’dir.

Arnavut adıyla yada yöre isimleriyle kurulan diğer hiç bir derneğin yetkilisi bu konuda aktif değil. Yaptığı çalışma yok.

Türkiye Arnavutlarının talep ve sorunlarının masaya yatırılması için Arnavut derneklerinin sorumluluk hissedip bu konuda bir çalıştay yapmaları gerekiyor. Malesef bundan uzak bir durumdayız. Kişisel çekememezlikleri bir kenara bırakıp Liyakat ve Kabiliyet çerçevesinde toplum için çalışanlara destek vermeliler. Bir tarafta tırnak ile kazıp yol almaya çalışanlara karşı kıskanç ve çekemezlikçi duruş, diğer yandan Arnavut toplumu için kılını kıpırdatmayan çıkar grubunun köşe başını tutma çabasına destek olanlar hatalarından dönmeli. Ayrıca Türkiye Arnavut derneklerinde kadınların yönetimde etkinliği artmalı, bu yapıcı çalışmaları, stk arası iletişim ve birliği artıracaktır.
Türkiye Arnavutları Elçilikler, konsolosluklar, kültür merkezleri, yayın kurumları ve dernekler, ortak konularda, toplum yararına birlikte çalışmalıdır.


#ARNAVUTHABER #diasporashqiptare

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

Yorumlar 1

  1. Mehmet diyorki:

    Beyler, hakkımız yeniliyor farkında mısınız?
    Artık ayağa kalkma zamanı gelmedi mi?