NATO Arnavutluk Kuçove Hava Üssünü yeniliyor.

50 milyon euro harcanarak üs modernize edilecek.

NATO Arnavutluk Kuçove Hava Üssünü yeniliyor.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

NATO, Kuçovë hava üssünün Arnavutluk’taki modernizasyonunun ilk aşamasına 50 milyon avro yatırım yapacak. NATO, bölgedeki ilk ittifak askeri üssüne ev sahipliği yapmaya hazırlanan Arnavutluk’ta – Rusya’nın istikrarsızlaştırmaya çalıştığı Batı Balkanlar’daki varlığını güçlendirecek.

NATO danışmanları ve Arnavut hükümet yetkilileri, Arnavutluk’un merkezindeki Kuçovë hava üssünü modernize etmek ve tesislerini NATO tarafından onaylanan standartlara uygun hale getirmek için 50 milyon avroluk projenin ilk aşamasını görüştüler.

NATO müttefiki hava komutanı, ABD hava kuvvetlerini Avrupa’ya yöneten General Tod Wolters, Arnavutluk Savunma Bakanı Olta Xhaçka ile görüştü ve Tiran’daki açılış törenine katıldı.

Arnavutluk savunma bakanı Xhaçka; “Yıllar boyunca sürekli beklediğimiz altyapının iyileştirilmesi nihayetinde gerçekleşecek. Kuçovë’de güçlü bir hava üssünün olacak.” dedi. 1950’lerin başında Sovyet yardımı ile inşa edilen üssün tüm altyapısı yenilecek. Pist, kontrol kulesi, bir yakıt ve cephane deposu inşaatı ile yeni bir kurtarma istasyonu yapılacak.

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın