Kosova’ya Avrupa yanlısı hükümet için AP’den çağrı.

Kosova’ya vize serbesti uygulanması kararı aldı.

Kosova’ya Avrupa yanlısı hükümet için AP’den çağrı.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Strasbourg’da Avrupa Parlamentosu üyeleri Çarşamba günü Kosova’ya vize serbesti uygulanması kararı aldı. Hükümetin Avrupa Birliği müfredatında ilerlemenin  serbest vize kararı için beklenmesine gerek olmadığı belirtildi. Ayrıca Sırbistan ile yapıcı diyaloğun sürdürülmesini istedi.

474 oy ile kabul edilen karar tasarısı için, 134 red, 64 çekimser oy çıktı. Avrupa Birliği’nin beş üyesinin Kosova’yı tanımadığını bunun AB’nin güvenirliğine zarar verdiği belirtildi. Kosova Cumhuriyeti tüm üyeler tarafından tanındığında AB politikalarının üyelerince savunulduğu ve dış politikada AB’nin güvenilirliğini gösterecektir ve bu Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesini yardımcı olur.

 

Kosova vatandaşlarına vizenin kaldırılması

Avrupa Parlamentosu vize serbestisi için  önemli kriterlerin  yerine geldiğini Kosova vatandaşlarına vize uygulamasını kaldıracak Avrupa Komisyonu önerisini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Toplantıda Kosova ile ilgili yıllık rapor sunumu sırasında, milletvekilleri  AB ve Belgrad ile yeni kurulacak hükümetin uyumlu çalışması için Priştine’ye çağırıda bulundu.

 

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın