Haşim Thaçi Avusturya’yı Ziyaret etti.

Avusturya Kosova’yı her konuda desteklemeye devam edecek

Haşim Thaçi Avusturya’yı Ziyaret etti.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Haşim Thaçi Avusturya’yı Ziyaret etti.

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi,  Avrupa-Atlantik gündemin artırılması ve bölgesel işbirliği ile ikili ilişkilerin derinleştirilmesi için  Avusturya, Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ile Viyana’da Hofburg Sarayı, bugün bir araya geldi.

Başkan Taçi Kosova ve Avusturya arasında, tarihsel olarak iyi olan ilişkiler için memnuniyetini dile getirdi., Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen’i  görevine seçilmesinden dolayı tebrik etti.

Thaçi; “Avusturya Kosova’nın önde gelen destekçilerinden olmuştur. Savaş öncesinde, sırasında ve savaştan sonra, destekler artarak sürmüştür. Bugün Kosova’da lider yatırımcılar arasında Avusturya yer alıyor. Hatta daha da işbirliğini derinleştirmek istiyoruz.” dedi.

Başkan Thaçi Kosova’da hedeflerinin demokratik kurumları ve hukukun üstünlüğünü inşaa ve ekonomide reformları devam ettirerek, devlet kurumlarını güçlendirmek olduğunu belirtti.

Bölge için konuşan Avusturya Cumhurbaşkanı Sırbistan arasındaki ilişkilerin normale dönmesini, iki ülke arasında iyi  komşuluk ve uzlaşma gelmesini arzu ettiklerini söyledi ve diyalog sürecinde Kosova’nın komşu ülkelerle mükemmel ilişkiler kurmaya çalıştığını belirtti.

AB ile entegrasyon için konuşan Avusturya Cumhurbaşkanı AB’nin gecikmeleri Kosova için  ve Batı Balkanlar içinde sorun yarattığını. Sürecin tüm ülkeler için hızlanması gerektiğini söyledi.

Öte yandan, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen Avusturya Cumhuriyeti Kosova Cumhuriyetini her konuda desteklemeye devam edeceğini söyledi.

www.arnavuthaber.com

 

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın