Geleneksel etkinlikler beğeni topluyor.
Esenler Rumeli Derneği her ramazanda geleneksel olarak sürdürdüğü iftar proğramını bu yıl 31 Mayısta Esenler Belediye Sosyal tesislerinde düzenledi. Yoğun katılım olan iftar proğramında dernek üyelerinin yanı sıra balkan stk ve kurum temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı. İftar sonrası dernekten yapılan açıklamada; “31 Mayıs 2017 çarşamba akşamı Derneğimizin iftarına katılarak bizleri onurlandıran tüm protokolümüze ,muhtarlarımıza ,sanatçılarımıza, Rumeli iş adamlarımıza basınımıza ve çok değerli dostlara şükranlarımızı sunarız.” denildi.
İftar öncesi Esenler Rumeli Derneği başkanı Muharrem Aydınoğlu iftara katılanlara hoş geldiniz konuşması yapıp selamlardı. Ardından iftara katılan Rumeli Türkleri Vakfı Başkanı Kemal Baltepe, Tek Rumeli Tv YKbşk Atilla Baykal ve Rumeli Balkan Federasyonu Bşk Ayhan Bölükbaşı birer teşekkür konuşması yapıp, Balkan Camiasının Ramazan ayını kutladı.
Esenler Rumeli derneği ayrıca Esenler Belediyasinin Razaman etkinlik alanında her yıl stand açmakta ve burada çeşitli kültürel etkinlikler düzenlemekte. Tüm Esenler halkının yoğun ilgisini çekmektedir. Bu gece de etkinlik alanındaki stantta şehitlerimiz için Kur’an okutulacak. Geçtiğimiz yıllarda Arnavut sanatçı ve gruplara iftardan sonra müzik etkinliği yaptıran dernek, her ramazan ayında tüm Esenler halkına yaptığı faliyetler ile keyifli ramazan yaşatmaktadır. Dernek yetkililerin Arnavut Habere’e yaptıkları açıklama da bu yıl Grup Karşıyaka, Grup Besa başta olmak üzere çeşitli müzik gruplarının katılacağı böyle geceler düzenleyeceklerini belirttiler. Her akşam Balkan kökenlilerin ve ayrı bir balkan STK’nın ziyaret ettiği stand diğer standlar arasında farklılığını hissettiriyor. Esenler Rumeli Derneği standının ramazan proğramını takip etmenizi tavsiye ederiz.
www.arnavuthaber.com
İftar Proğramından Kareler;
Ramazan Standı etkinlikleriklerinden kareler;
16 Haziran Akşamı teravih namazından sonra Son kıssahan Neyzen Muharrem kıssalar, şiirler ve şarkılarla Esenler Rumeli Derneği standında olacak. Kaçırmamanızı tavsiye ederiz.
www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır
Tüm Yazıları