Büyükelçi Kastriot Robo Tunç Soyer’i ziyaret etti.

Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Kastriot Robo, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti.

Büyükelçi Kastriot Robo Tunç Soyer’i ziyaret etti.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Arnavutluk Büyükelçisi Kastriot Robo Soyer’i ziyaret etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Arnavutluk’un Ankara Büyükelçisi Kastriot Robo’yu makamında ağırladı. Arnavutluk ile karşılıklı ilişkilerin önemli olduğunu belirten Başkan Tunç Soyer, “İyi ilişkiler kurmak için potansiyelimiz çok kuvvetli” dedi.

Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Kastriot Robo, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette; yazar Orhan Sakınaz, Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Şevket Balla, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Onur Eryüce de yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Her ne kadar ülkeler arası ilişkilerin önemi olsa da yerelde insan insana ilişkiler de çok önemli. İzmir’de Arnavut kökenli çok insan var. İyi ilişkiler kurmak için potansiyelimiz çok kuvvetli” dedi. Tur acenteleri ile yapılacak görüşmeler sonrasında turizm potansiyelinin fazlasıyla kullanılabileceğini ifade eden Başkan Soyer, “Biz tur operatörleri üzerinden bir iletişim gerçekleştirebiliriz” dedi. Başkan Tunç Soyer, 2026 Avrupa Gençlik Başkenti hedefi doğrultusunda, 2022 yılında Avrupa Gençlik Başkenti olan Tiran’a İzmir Enternasyonal Fuarı için davetiye göndereceklerini belirtti.

Robo: “İzmir ile dostluk ilişkileri önemli”
İlk ziyaretini yaptığını belirten Arnavutluk Büyükelçisi Kastriot Robo, “İzmir ile dostluk ilişkileri önemli. Tarihsel bağlarımızı daha iyi ilişkilere dönüştürebiliriz. Ticaret, ziraat, endüstri gibi birçok konuda işbirliği yapabiliriz. Turizme çok önem veriyoruz. Tiran Antalya arasında direkt uçuşlar var ama İzmir arası direkt uçuş yok. Coğrafi olarak çok yakınız, bu olabilir” dedi.

ARNAVUTHABER

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın