Pacolli, LDK ve Vetevendosje Koalisyonu İstiyor

Kendimizi liberal bir parti olarak görüyoruz ve ilkelerimiz, krizden ziyade çözümden yanadır.

Pacolli, LDK ve Vetevendosje Koalisyonu İstiyor
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Pacolli, LDK ve Vetevendosje Koalisyonu İstiyor

Pacolli, LDK ve Vetevendosje’nin siyasi çıkmaza son vermek için bir araya gelip hükümet kurmasını istiyor.

AKR genel başkanı Pacolli günü partisinin mevcut siyasi krizi sona erdirmekle ilgilendiğini tekrarladı. AKR,  LDK ve Vetevendosje’den mevcut siyasi krizi sona erdiren bir anlaşmayı sağlama yönündeki tutumunu yineledi ve PDK-AAK-Nisma (PAN) koalisyonunu seçimlerin galibi olarak Meclis’in kurucu oturumunu boykot etmemesini istedi. Pacolli, “AKR tutumunu değiştirmedi ve ilk günden bu yana verilen öneriyle uyumlu olmayı sürdürdü.” dedi.

PAN koalisyonunun ve azınlıkların milletvekillerinin meclis oturumunu boykot etmesinden sona Perşembe günkü Meclis oturumunu yorumlayan Pacolli bir günün boşa gittiğini ve tüm siyasi partileri siyasi çıkmaza son vermeye çağırdığını söyledi.  Pacolli; “Kendimizi liberal bir parti olarak görüyoruz ve ilkelerimiz, krizden ziyade çözümlerden,  siyasi çıkarlardan ziyade devletin çıkarlarından yanadır. Ayrıca uluslararası müttefiklerimiz sürdürülebilir bir çözüm istiyor.”dedi.

Pacolli, Facebook hesabında yer alan bir açıklamada. LDK ve Vetevendosje’ye yaptığı çağrının medyadaki yansımaları yanlış anlaşıldığını, bu çağrımda ültimatom vermediğini, Hükümetin ve devlet kurumlarının oluşturulmamasının Kosova’ya ekonomik ve politik olarak zarar verdiğini ve güçlü çoğunluk sağlayabilecek iki partiden hükümet kurmaları için adım atmalarını istediğini belirtti.. Pacolli, “LDK ve Vetevendosje’nin siyasi krizi bitirecek bir koalisyon kurmaları yönünde hareket etmesini istiyorum. Ayrıca PAN koalisyonunun Meclise dönmesini ve oturumlarını engellememesini istiyorum.” dedi.

Pacolli, Çarşamba günü RTK ile yaptığı röportajda yaptığı açıklamada LDK ve Vetevendosje’ye kendilerinin çoğunluğa sahip olduklarını ve işbirliğine hazır olduklarını kanıtlamak için on gün süre vererek, ittifakları değiştireceğini ve PAN’ı hükümeti kurmak üzere birleştirdiğini belirtmişti.

 www.arnavuthaber.com / Kosova Servisi
Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın