Kosova Savaşında Sırp Kuvvetlerinde Bulunan Arnavut Tutuklandı

Arnavut sivil halkına karşı savaş suçları işlemekten gözaltına aldı.

Kosova Savaşında Sırp Kuvvetlerinde Bulunan Arnavut Tutuklandı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kosova Savaşında Sırp Kuvvetlerinde Bulunan Arnavut Tutuklandı

Şüpheli Arnavut Kosova Savaşı sırasında Arnavutlara karşı savaş suçu işlemekten tutuklandı

Kosova mahkemesi, Agim Sahitaj’ı savcıların talebi üzerine Sırp kuvvetleri yanında faaliyet göstererek 1999 yılında savaş sırasında Kosova’lı Arnavut köylülere saldırmak, öldürmek, soymak ve gasp etmek suçundan dolayı gözaltına aldı. Perşembe günü Prizren Şehir Mahkemesi, Kosova’da Arnavut sivil halkına karşı savaş suçları işlemekle suçlanan Agim Sahitaj’ı bir ay boyunca gözaltına aldı.

Kosova Özel Kovuşturma savcılığı, şahitlerin beyanı üzerine; Şüphelinin üniformalı ve silahlı Sırp güçleriyle Nisan 1999’da hareket ettiğini, Kosovalı Arnavut sivilleri öldürdüklerini, yaralandıklarını, dövdüklerini ve tacizde bulunduklarını,  mallarını yağmaladıklarını ve zorla evlerinden attıklarını iddia etti.

Savcı, aynı gün onlarca sivilin Sopi’de öldürüldüğünü iddia etti. “Kritik günde, aynı şüpheli, diğer kişilere eşlik eden yağma, dayak ve kötü muameleye katıldı ve aynı gün Sopi köyünde, üniformalı olmayan Arnavut sivillerin 38’i öldürüldü.” dedi.

Savcı, şüphelinin ve diğer suçluların kalan Sopi köylülerini kovarak onları Kosova’yı terk etmelerine ve Arnavutluk’a gitmeye zorladığını belirtti. Savcılığın suçlamasının ardından Yargıç Artan Sejrani  Sahitay’ı tutuklandıktan sonra, şüpheli cezaevine gönderildi.

Hakim Sejrani yaptığı yazılı açıklamada; “Şüpheli Agim Sahitaj  sivil nüfusa karşı savaş suçları işlemekle suçlanmış ve şüphe nedeniyle 08.09.2017 tarihine kadar sürecek bir aylık gözaltı tutukluluğuna karar verilmiştir.” dedi.

www.arnauthaber.com / Kosova Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın