Makedonya Başbakanı Zaev Bosna Hersek’i Ziyaret Etti

Mostar Barış Ödülü Zaev’e verildi.

Makedonya Başbakanı Zaev Bosna Hersek’i Ziyaret Etti
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Makedonya Başbakanı Zaev Bosna Hersek’i Ziyaret Etti

Makedonya başbakanı Zoran Zaev Bosna Hersek’e resmi ziyarette bulundu. Zaev, Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdiç tarafından resmi tören ile karşılandı. İki ülke arasında işbirliği ve dostluğu ilerletmenin önemini her iki lider betirtti. Ayrıca çok etnikli, çok dinli yapıdaki balkanlarda demokrasi ve özgürlükler yolunda Makedonya ve Bosna Hersek’in kat edeceği mesafenin tüm Balkanlarda barış için önemli olduğu vurgulandı. Zaev yaptığı açıklamada; “Çok Kültürlük Makedonya ve Bosna Hersek’e AB yolunda yapacağı ilerleme için  avantaj kazandıracaktır. Bu yolda Bosna Hersek ile ortak stratejik hedeflerimiz var.” diye belirtti.

Zaev ve Zvivdiç yaptıkları ikili görüşme sonrasında, Bosna Hersek’e düşen uçakta hayatını kaybeden Makedonya Cumhurbaşkanı Boris Traykovski’nin uçağının düştüğü noktaya gitti. Başbakanlar bu alana yapılan anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulundu.

Akşam saatlerinde Mostar kentine geçen başbakanlar burada Mostar Köprüsünün yeniden inşaa edildiği tarihten itibaren her yıl verilen Mostar barış ödülü törenine katıldı. Bu yıl 13. Mostar Barış Ödülü Makedonya başbakanı Zoran Zaev’e Barış ve Toplumlar arası işbirliği için yaptığı çalışmalardan dolayı verildi. Mostar Barış ödülünü Makedonya Başbakanı Zaev’e Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdiç takdim etti.

www.arnavuthaber.com / Makedonya Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın