AB’den Hırvatistan Pelyesats Köprüsü için finansman

Hırvatlar ülkenin iki parçasını köprü ile birleştiriyor.

AB’den Hırvatistan Pelyesats Köprüsü için finansman
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

AB’den Hırvatistan Pelyesats Köprüsü için finansman

Peljesac Köprünün yapımında AB proje maliyetinin %85’i kadar finansman sağlayacak.Yapılan açıklamada Komiser Corina Cretu; “AB Komisyonu olarak, Bu proje de Hırvatistan’ın iki bölümünü ve insanlarını bir araya ve getirecek ve engellerin ortadan kaldıracak. Bu bizim yaptığımız çalışmaları içinde iyi bir örnektir.. Bu köprü inşatını bekleyen çok Hırvat vatandaş olduğunu biliyorum ve köprünün AB fonları yoluyla yapılması ülkenin tarihi için önemli olan bu işe katkıda bulunduğum için sevinçliyim.”  dedi.

“Güney Dalmaçya Karayolu geçişi” projesi koyda Adriyatik deniz üzerinden yeni bir köprü yapımını öngörmektedir. Bu Dubrovnik-Neretva bölümünü ve ülkenin geri kalanına bağlayacak. Bu, özellikle yoğun turizm sezonunda, mal ve insan taşımacığında sürat ve düzgün akışını kolaylaştıracaktır. Proje, %85 oranında AB tarafından finanse edilecek. 420 milyon euroya mal olacak köprünün  kdv dahil 526 milyon euroya mal olacağı belirtiliyor.

Peljesac köprüsü 2.4 kilometre uzunluğunda,  55 metre genişliğinde ve dört şeritli olacak. AB bu projede tüneller, köprüler ve viyadükler, altyapı ve 8 kilometrelik Ston kasabasına kadar olan bağlantı yolunun inşaası içinde finansman sağlayacak. Çalışmaların ve köprü inşaatının 2022 sonuna kadar bitmesi bekleniyor

AB komisyonu Spit – Dubrovnik’in arasında yolculuk süresinin köprü inşaatı ile yarı yarıya azalacağını belirtiyor.

Hırvatistan tarafından hazırlanan Fizibilite Çalışmaları sonucu, ülkenin iki parçasını bağlamak için olası seçenekleri analizler içinde en iyi seçeneğin bir köprü inşaa etmek olduğunu betirmişlerdi. Köprü inşaatına karar verilmeden önce düşünülen diğer seçenekler feribot seferleri ve Bosna Hersek arazisi altından tünel inşaatı idi.

AB Komisyonunun inşaat desteğinden önce, Avrupa Bölgeler Projelerini Desteklemek için Ortak Yardım (JASPERS)  çerçevesinde bağımsız uzmanlara dikkatle projeyi incelettiği ve Projenin Bosna Hersek yetkilileri ile işbirliği içerisinde hazırlandığı belirtildi.

www.arnavuthaber.com
Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın