
Rakovina Katliamı’nın 27. yıl dönümü
24 Ocak 1999’da Gjakova yakınlarında bulunan Rakovina’da Sırp işgal güçlerinin otomatik silahlarla ateş ettiği traktör ve römorkta bulunan 5 Arnavut katledildi.
Besim 12 yaşındaydı, Hacı ise 11 yaşındaydı. İki kardeş babaları Şaban Kelmendi, Cermjan köyünden Hysen ve Sanije Kurti çifti birlikte katledildi.

24 Ocak 1999’da, Rakovina, Gjakova’da, Sırp polisi beş silahsız sivili sırf Arnavut oldukları için öldürdü.
27 yıl sonra bugün, bu çocukları ve bu masum vatandaşlarımızı derin bir acı ve sonsuz bir saygıyla anıyoruz.
Ziyaret ve anmaların hatırası, Kosova’da çocukların bedenlerine, ailelerin tümüne, korunamayan hayatlara yönelik Sırpların şiddetini hatırlatıyor.

Gerçeğin solmasına izin vermemeyi ve suçların isimsiz ve sorumsuz kalmasına izin verme.
Ailelerinin acısı toplumumuza bir yara, kolektif hafızamız ise adalet için bir sözdür.
Kosova Cumhuriyeti bugün Rakovina Katliamı kurbanlarını anıyor ve Kosova’da Sırbistan’ın işlediği savaş suçlarını, insanlık suçlarını ve soykırımı asla unutmuyor.
Sırp işgal güçleri tarafından, 100 yıl boyunca katledilen masum halkımızın acısını hala yüreğimizde taşıyoruz.
Unutmadık, unutmayacağız.












































