Zukali Kosova Meclisinde konuştu.

Diaspora temsilcileri Kosova Meclisinde buluştu.

Zukali Kosova Meclisinde konuştu.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Zukali Kosova Meclisinde konuştu.

Kosova’da Germin tarafından organize edilen Diaspora toplantıları çerçevesinde Arnavut diaspora temsilcileri Kosova Meclisinde Arnavut toplumuna seslendi.

Ulusun Elçisi ve Arnavut Vatra Derneği başkanı Bora Zukali Kosova temasları ve meclis konuşması hakkında açıklamada bulundu.

🇹🇷 Türkiye’deki Vatra Arnavut Topluluğu’nun Başkanı ve Arnavutluk Cumhuriyeti Ulusun Elçisi olarak Kosova Cumhuriyeti Meclisi’nde bulunmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum.
Kosova Cumhuriyeti Meclis Başkanı, bakanlar, bakan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri ve diasporadan kardeşlerimizle bir arada olduğumuz açık oturumda konuşma şerefine nail oldum ve Türkiye’deki Arnavut toplumunun selamlarını, sevgi ve saygı mesajlarını ilettim.

Türkiye’de yaşayan Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Karadağ, Çamerya, Sancak ve Niş arnavutları birdir ve aynı ağacın dallarıdır ve asla ayrılmazlar ve ayrıştırılamazlar dedim. Kısa bir tarihsel sunumun ardından Yüce Meclis huzurunda Türkiye’de yaşayan üç kuşak Kosovalı Arnavut göçmenlerin pasaport zorunluluğu olduğunu ve gerekli desteğin sağlanması gerektiğini belirttim.

Bu nedenle, beni davet etme nezaketinde bulunan ve GERMIN tarafından 18-19-20 Mayıs tarihlerinde Kosova Priştine’de düzenlenen “Diaspora Konuşuyor Konferansı” 2023’e katılmamı sağlayan bu mükemmel konferansın tüm düzenleyicilerine teşekkür etmek istiyorum.
‘’Birlikte Nasıl Yapabiliriz – Yaratıyoruz’’. 400’ün üzerinde katılımcı, 74 konuşmacı ve 21 ortak ve destekleyici kurum ve kuruluş ile birlikte.

Sonsuz saygıyla… 🇦🇱👐🏿🇽🇰👐🏿🇹🇷
Bora Zukali

🇦🇱 Jam i nderuar dhe krenar që ishe në Kuvendit e Republikës së Kosovës si Kryetar i Komunitetit Shqiptar Vatra në Turqi dhe Ambasador i Kombit Shqiptar.
E mora fjalën në seancën e hapur ku ishim së bashku me Kryetarin e Kuvendit të Republikës së Kosovës, ministra, zëvendësministra, përfaqësues të partive politike dhe vëllezërit dhe motrat tanë nga diaspora.
I përcolla përshëndetjet, mesazhet e dashurisë dhe respektit të komunitetit shqiptar në Turqi.

Thashë shqiptarët në Turqi nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Çamëria, Sanxhaku dhe Nishi janë një dhe janë degë të së njëjtës pemë pa u ndarë e as kurrë nuk ndahen. Pas një prezantimi të shkurtër, në praninë e kuvendit suprem u shpreha se tre breza të emigrantëve shqiptarë të Kosovës që jetojnë në Turqi kanë kërkesa për pasaportë dhe se duhet dhënë përkrahja e nevojshme.

Për këtë arsye, dua të falënderoj organizatorin e kësaj konference të shkëlqyer, që më ftoi personalisht dhe më mundësoi të jem në ‘’Konferenca Diaspora Flet 2023″ organizuar nga GERMIN-i në Prishtinë Kosovë më 18-19-20 Maj. Si Mund Të Bashkë – Krijojmë.
Mbi 400 pjesëmarrësve, 74 folësve dhe 21 organizatave dhe institucioneve partnere e mbështetëse.

Me respekt pa fund… 🇦🇱👐🏿🇽🇰
Bora Zukali

ARNAVUTHABER

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın