Ölüm Mangaları

Sırbistan’ın Kosovalı Arnavutlara karşı işlediği korkunç soykırım.

Ölüm Mangaları
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Önemli Kitap Tavsiyesi

Kosovalı Arnavut yazar sevgili dostumuz Bardhyl Mahmuti’nin yazdığı ve türkçeye Dr. Edona Llukaçaj’ın çevirdiği Platanus Yayınevinin basımını yaptığı ‘’Ölüm Mangaları’’ Bir Katliamın Günlüğü adlı roman Türkiye’deki kitapçılarda satılmaya başlandı ve internetten de sipariş edilebiliyor.

1998-1999’daki son savaş sırasında Sırbistan’ın Kosovalı Arnavutlara karşı işlediği korkunç suçlar ve soykırım hakkında Türk okuyucularının bilgi sahibi olmasını sağlayacak güzel bir kaynak.

Roman, aslen Presheva yöresinden olup İstanbul’da yaşayan önde gelen yurtseverlerinden biri olan Shevket Zulfia (Şevket Zülfüoğlu) Bey’in destekleri ile yayımlanmıştır. Kosova’da Qendra “Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur” Soykırım-Açık Yara” merkezi, bu romanın yayınlanmasına kadar hiçbir şeyi esirgemeyen”Sn. Şevket Zulfia,yı 20. yüzyılın sonlarının en büyük insanlık trajedilerinden biri olan Sırbistan’ın Kosovalı Arnavutlara yönelik soykırımı hakkındaki gerçeği aydınlatmak için yaptığı katkıyı çok takdir ediyor!

Aynı şekilde, “Kosova’da Soykırım – Açık Yara” Merkezi, romanın basımını üstlenen yayınevine ve seçkin çevirmen Bayan Dr. Edona Llukaçaj’a romanın Türkçe olarak yayımlanmasındaki katkılarından dolayı çok takdir ediyor!

Türkçe Ölüm Mangaları romanı buradan sipariş edilebilir:

https://www.platanuskitapstore.com/olum-mangalari-bir-katliamin-gunlugu

yada

https://www.kitapyurdu.com/kitap/olum-mangalari-bir-katliamin-gunlugu/650960.html&manufacturer_id=260050

🇦🇱 Botohet në gjuhën turke romani “Eskadronët e vdekjes”
Shtëpia Botuese “Platanus Publishing” në Ankara të Turqisë ka botuar romanin “Ölüm Mangaları” (“Eskadronët e Vdekjes”) të autorit Bardhyl Mahmuti e me përkthim të zonjës Dr. Edona Llukaçaj.

Ky roman tashmë ka filluar të shpërndahet në libraritë e Turqisë dhe mund të porositet edhe përmes internetit.

Është një rasti i mirë që do t’ia mundësojë lexuesve në gjuhën turke të njoftohen për të vërtetën e krimeve të tmerrshme dhe gjenocidin që Serbia ka kryer kundër shqiptarëve të Kosovës gjatë luftës së fundit 1998-1999.

Romani është botuar me angazhimin e atdhetarit të shquar me origjinë nga rrethina e Preshevës që jeton Stamboll, z. Shevket Zulfia (Şevket Zülfüoğlu), i cili nuk kurseu asgjë deri në publikimin e këtij romani.

Qendra “Gjenocidi në Kosovë-Plagë e hapur” falënderon publikisht z. Shevket Zulfia dhe çmon lartë kontributin e tij për të ndriçuar të vërtetën për njërën nga tragjeditë më të mëdha njerëzore të fundshekullit XX: gjenocidin e Serbisë ndaj shqiptarëve të Kosovës!

Po ashtu Qendra “Gjenocidi në Kosovë-Plagë e hapur” falënderon edhe shtëpinë botuese që e ka marrë përsipër botimin e roma okunit si dhe përkthyesen e shquar, zonjën Dr. Edona Llukaçaj për kontributin e saj që romani të publikohet edhe në gjuhën turke.

Romani “Eskadronët e Vdekjes” në gjuhën turke mund të porositet këtu:

https://www.platanuskitapstore.com/olum-mangalari-bir-katliamin-gunlugu

ose

https://www.kitapyurdu.com/kitap/olum-mangalari-bir-katliamin-gunlugu/650960.html&manufacturer_id=260050

#ARNAVUTHABER

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın