Mire se erdhe Ramazan

Hoş geldin ya Ramazan.

Mire se erdhe Ramazan
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Mire se erdhe Ramazan

Hoş geldin ya Ramazan

Bu gece 1.5 milyar islam alemi Ramazan aynı karşılıyor. İbadet, bereket ve kardeşlik ayı olarak idrak edilen Ramazan ayında bu gece ilk teravih namazı kılınıp, sahura kalkarak oruç tutmaya başlayacak olan müslümanlar 24 Haziran akşamına kadar oruç tutup ibadet edecekler. 25 Haziran günü Ramazan bayramı başlayacak. Ramazan ayı ibadetin yanı sıra kişinin tefekkür etmesi, aç ve fakirler ile emparti yapması ve toplumsal barış huzur için önemli. Tüm İslam aleminin huzurlu bir ramazan geçirmesini Arnavut Haber ailesi olarak diliyoruz.

Mire se erdhe Ramazan

Duke filluar prej ditës së sotme për botën islame fillon muaji i shenjtë i agjërimit, Ramazani.

Besimtarët e fesë islame gjatë muajit të Ramazanit do të agjërojnë duke u përmbajtur nga të ngrënit dhe të pirit prej agimit e deri në darkë.

Gjatë Ramazanit do të hahet dy vakte darka e iftarit, e cila është e veçantë për këtë muaj dhe syfyri, pra mëngjesi.

Së bashku me namazin e jacisë gjatë Ramazanit falet edhe namazi i teravive.

Redaksia e gjuhës shqipe pranë Arnavut Haber  uron të gjithë myslimanëve muajin e Ramazanit dhe pranimin e të gjitha lutjeve që do të bëhen gjatë këtij muaji të bekuar.

Ramazan da Beslenme Önerisi;

Ramazan ayında sağlıklı beslenebilmek için sofralar da besin değeri ve lif oranı yüksek, tok tutan gıdalardan oluşturulması gerekir. Beslenme ve Diyet zmanları özellikle sahur öğününün doğru bir şekilde yapılmasının günün geri kalan bölümü için çok önemli olduğunu belirtiyor. Sahur öğünü doğru yapılmadığı takdirde gün içindeki açlık süresi uzar ve kan şekerinin erken saatlerde düşmesine bağlı olarak günün verimsiz geçmesine neden olur. Bu yüzden sahur mutlaka atlanmamalı. Bu öğünde yediklerimize çok dikkat etmeli, tok tutacak protein oranı yüksek süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi besinlere mutlaka soframızda yer vermeliyiz. Tam tahıllı ürünler tokluk süresini uzattığı için tercih etmeli aşırı yağlı, tuzlu, baharatlı yiyeceklerden bu öğünde uzak durmalıyız. İftarı 1 bardak ılık su yanında 2 adet zeytin veya 1 adet hurma, ardından ılık çorba içerek açılmasının sağlıklı olur. Oruç açıldıktan sonra 10-15 dakika beklenilmeli daha sonra ızgara ya da fırında pişmiş yağsız etler, sıcak tencere yemekleri, sebze ve yoğurt gibi besinleri dengeli olarak tüketilmeli.

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın