LDK, Vetevendosje ile koalisyon kurmak istiyor.

Vetevendosje ile işbirliği yöntemlerini konuşmak için Lutfi Haziri Albin Kurti ile buluştu.

LDK, Vetevendosje ile koalisyon kurmak istiyor.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

LDK, Vetevendosje ile koalisyon kurmak istiyor.

Demokratik Kosova Birliği (LDK) Genel başkanı ve başbakan Mustafa Cuma günü yaptığı açıklamada Meclis başkanlığı ve Yeni Hükümet kurmak üzerine Vetevendosje ile işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

11 Haziran Seçim sonuçlarının ardından Vetevendosje hareketi ve LDK AKR partisi  koalisyonu sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. PDK-AAK Girişimi (PAN) Seçimde en çok vekil aldı.

Mustafa; “Biz Meclis organlarını ve hükümeti teşkil etme çabalarını sürdüreceğiz. Bizim kalıcı bir hükümete ihtiyacımız var. Biz PDK ile koalisyonu desteklemeyeceğiz ve Vetevendosje ile işbirliği yapmaya hazırız. Ortak bir hükümet proğramı çıkarmak istiyoruz.  Vetevendosje ile başka işbirliği yöntemlerini konuşmak için Lutfi Haziri Albin Kurti ile buluştu. Hükümetin çalışacağı proğramı geliştirmek için  Vetevendosje’nin hükümet programını değerlendirip ortak bir hükümet kurmaya hazırız.” dedi.

 

PAN koalisyonu 39 sandalyesi ile 20 azınlık temsilcisi ve LDK AKR dan vekil trafser ederek Hükümet kurmaya çalışıyor. Kurulacak bu hükümet 10 Sırp kökenli vekilin oyuna parlamentoda her tasarıda muhtaç kalacak. İki haftadır meclis başkanının seçilememesi, Vetevendosje ve LDK’nın PAN ile koalisyon yapmayacaklarını açıklaması  PAN’ın hükümet kuracak çoğunluğu sağlayamayacağını gösteriyor. Vetevendosje 32, LDK -AKR koalisyonu 29 milletvekiline sahip. Analistlere göre ikisinin azınlıklardan bir iki vekilin desteği ile koalisyon hükümeti kurma ve sürdürme ihtimali daha ağır basıyor.

www.arnavuthaber.com / Kosova Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın