Arnavutluk için depreme hazırlıklı olma uyarısı.

Arnavutluk için depreme hazırlıklı olma uyarısı.

Sivil Savunma başkanı Shemsi Prençi Büyük kuraklık ve iklim değişikliği dönemlerinden sonra depremlerinde arttığını, Bu sebeple Arnavutluk’ta deprem meydana gelme ihtimali arttığı için halkın önlem alması gerektiğini bildirdi.

Prençi; “Kukes ve  Elbasan bölgelerinde son dönemlerde bir hafif deprem hareketliliği var. Beklenen büyük depremlere ilişkin olarak toplum dikkatli olmalı. Sıcak bir yaz dönemi geçiriyoruz ayrıca belli dönemsel döngüler ile bölgemizde haretlenen faylar ve meydana gelen  depremler var. 50 yılda bir karşılığımız bu depremler süreyi hesaplarsak, Arnavutluk’ta  iki koridor Elbasan -Tiran ve İşkodra, Dibra, Korça’da deprem riski daha yüksek.” dedi.

Arnavutluk’ta 30 Kasım günü, 1967 günü meydana gelen depremde onlar kişi ölmüş ve 174 kişi de yaralanmıştı. 177 köyde hasar oluşmuştu. Deprem Debar-Librazhd alanında daha etkili oldu.

www.arnavuthaber.com / Arnavutluk Servisi

  • Admin

    www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

    İlgili Haberler

    Edi Rama: Ben “Arnavut’um. Korkumuz yok…”.

    Rusya tehtidine korkusuz bakış.

    Devamını Oku

    Bir Ozanın Gölgesinde

    Bir lahutanın tınısı, bir ozanın bakışı ve bir halkın hafızası

    Devamını Oku

    Verified by MonsterInsights