Rama yeni Hükümette değişiklik yapacak mı?

Edi Rama başkanlığındaki Sosyalit Parti 78 vekil alarak 140 sandalyeli mecliste çoğunlu tek başına kazandı.

Rama yeni Hükümette değişiklik yapacak mı?
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Rama yeni Hükümette değişiklik yapacak mı?

Haziran ayında yapılan Arnavutluk genel seçimlerinde Edi Rama başkanlığındaki Sosyalit Parti 78 vekil alarak 140 sandalyeli mecliste çoğunlu tek başına kazandı. Geçen dönem LSI ile koalisyonda olan PS, yeni hükümette Rama’nın hangi isimlere yer vereceği merak ediliyor. Bazı analistler Rama’nın mecliste daha etkin çoğunluk sağlamak için 19 sandalyesi olan LSI ve 3 sandalyesi olan PDIU’ya bakanlık vereceği ve hükümete alacağı görüşünde. Öte yandan bazı analistler PS’nin tek başına hükümet edeceğini ve bakan listesinde radikal değişiklik olabileceğini yazıyor.

Başbakan Edi Rama yeni dönem için bazı ipuçları verdi.  Önceliğimiz üretim ve geliri artırıcı işler olacak. Bunun için Turizim ve Tarım üretimini artırmak ve yerel kalkınmaya odaklanacağız. Bunlar çözülmeden kamu binası, yollar gibi alanlara para yatırmak mükelleflerin vergilerini israf etmek olacaktır. şeklinde beyanatlar verdi.

Yeni dönemde tek başına iktidarı bir dahaki seçimlerde koruyacak başarılara imza atmak isteyen Başbakan Edi Rama, uzun vadeli düşünüp ülkeyi kalkındıracak ve AB’ye hazırlayacak dönüşümlere imza atması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde şekillenecek yeni kabine bu vizyonun işareti olacak.

Arnavutluk Meclisinde PS 78, PD 43, LSI 19, PDIU,3 ve PSD 1 sandalyeye sahip.  Ayrıca ülkenin yapısal sorunları olan yargıda ve kamuda rüşvet, suç örgütleri ile mücadele vs konularda reform yapılması için AB’ baskı yapıyor.

www.arnavuthaber.com / Arnavutluk Servisi

 

 

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın