Arnavutluk Depreminin Bilançosu Ortaya Çıktı

Kış öncesi deprem binlerce kişiyi evsiz bıraktı.

Arnavutluk Depreminin Bilançosu Ortaya Çıktı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Facebook yayınlarımızda an ve an aktardığımız deprem ve sonrası gelişmeleri site yayını için özetledik.

Arnavutluk Durres(Draç) kentide meydana gelen 6.4 şiddetinde deprem ve sonrasında meydana gelen depremlerle yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı binalar ağır hasar gördü yada yıkıldı. 40 kişi hayatını kaybederken, yaralı sayısı 650 oldu. Kayıp olarak bildirilen kişiler var. Arama kurtarma timleri enkazlarda çalışmayı sürdürüyor.
Tüm dünyadan Arama kurtarma ekipleri değrem bölgesine ulaştı. İlk saatlerde Kosova ve Türkiye ekipleri ardından İtalya, Avusturya, Hırvatistan, Makedonya, Fransa, Almanya, Hollanda, Yunanistan, Sırbistan ve daha pek çok ülkeden gelen ekipler deprem bölgesinde çalıştı.
Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, Arnavutluk başbakanı Edi Rama ve bakanlar Deprem bölgesindeki çalışmaları takip etti, depremzedeleri ziyaret etti.


Arnavutluk, Kosova ve Makedonya’da tüm şehirlerde halk organize oldu, yardım toplanıp hızla deprem bölgesine yola çıkarıldı. Arnavut halk dayanışması zor günde kendini gösterdi.
Arnavutluk devletinin açtığı resmi hesaplara tüm dünyadan bağış gönderilmeye başlandı.
Bundan sonra kış öncesi evsiz kalan depremzedelere barınma imkanı sağlanma çalışması başlaması gerekecek.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158058271971661&id=606471660

💥TRT Haber Canlı Yayın Röportaj Vatra İstanbul yönetim kurulu Arnavutluk’ta yaşanan deprem faciası sonrası Durres şehrinde stadyum içerisindeki çadır kampa ziyarette bulundu

TİKA Kızılay 2000 Depremzedeye Yardım Ulaştırdı

Arnavutluk’ta yaşanan deprem felaketinin ilk gününde temin edilen 500’er battaniye ve gıda paketi Durres ve Thumane’daki mağdurlara ulaştırıldı. İkinci gün 1500’er battaniye ve gıda paketi Durres, Thumane, Fushekruja ve Kavaja’daki ihtiyaç sahpilerine teslim edildi.

Deprem Yaralarını Birlikte Saralım

Bağış linki: www.e-albania.al/donate/

Arnavutluk Hükümeti depremzedelere yardım etmek isteyenler için Arnavutluk e devlet sitesinde uygulama açtı. Resmi Yardım hesapları, kredi kartı ile yardım seçeneği ve eşya-gıda yardımı yapmak isteyenler için iletişim bilgilerinin yer alıyor.
Altaki linkten Arnavutluk e devlet sayfasına girip yardımlarınızı gönderebilirsiniz.
www.e-albania.al/donate/

Rama Ailesinin Gelin Adayı Enkazda Ailesi İle Birlikte Hayatını Kaybetti :

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın oğlu Gregor Rama’nın nişanlısı Kristi Reci annesi, babası ve erkek kardeşi ile birlikte enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın