Arnavutlar Avrupa’nın en çok çalışanlarından.

Arnavutlukta Çalışma Süresi Uzun

Arnavutlar Avrupa’nın en çok çalışanlarından.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

 

 

 

 

 

 

 

 

Arnavutlar Avrupa’nın en çok çalışanlarından.

Arnavutlar 2230 yıllık/saat çalışma süresi ile OECD ve Avrupa Birliği ülkeleri ortalamasının  üzerinde çalışmaktadır.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) üye ülkelere ait 12 Haziran 2017 tarihinde yayınladığı İstatistiki verilere göre OECD ülkelerinde yıllık ortalama çalışma süresi 1765 saattir.

Almanya Çalışma süresi en az olan ülkeler arasında birinciliğini korumaktadır.  Almanlar yılda 1371 saat çalışıyorlar. Almanları 1419 saat ile Holllandalılar, 1424 saat Norveçliler, 1482 saat Fransızlar ve 1590 saat ile İsviçreliler takip etmektedir. Bu ülkelerde çalışma süreleri Avrupa Birliği ülkeleri ortalamasının altında olmasına rağmen en yüksek gelir ve refah seviyesine sahip ülkelerdir.

 

Arnavutlar ise yılda ortalama 2230 saat çalışmakta olup, Meksika, Kore ve Kosta Rikalılarla yakın çalışma süresine sahiptir.  OECD verilerine göre Arnavutlar sonra Avrupa’da 2042 saat ile  Yunanlılar gibi görünüyor. (Pek inandırıcı gelmedi)

Avrupa Komisyonu raporu diğer Balkan ülkelerinin de uzun çalışma sürelerine sahip olduğu ve bu konuda 2500 saat ile Türkiye’nin rekor kırdığını belirtmiştir

Arnavutlukta  çalışma süresi iş kanunda öngörülen 40 saati geçmektedir. Çalışanların % 17,9’u haftada 40-48 saat, % 47,8’i ise günde 9 saatten fazla çalışmaktadır.

AB ortalamalarına baktığımızda haftada 40 saatten fazla çalışma süresi erkeklerde % 31, kadınlarda ise % 15’i geçmemektedir.

www.arnavuthaber.com

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın