RAMA; Balkan Ortak pazarına karşıyım

AB’ üyeliği sürecinin işlemesinden yanayım.

RAMA; Balkan Ortak pazarına karşıyım
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

RAMA; Balkan Ortak pazarına karşıyım

Rama; “Balkan ülkeleri meslektaş başbakanlarına, avrupalı ​​liderlere, ben balkan ortak pazarını kabul etmeyeceğim söyledim.” dedi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ülkesinin yıl sonuna kadar Avrupa Birliği ile üyelik görüşmelerine başlamayı beklediğini, aynı zamanda Balkanlar’da bir ortak pazar oluşturulmasına da karşı olduğunu belirtti.

Reuters’e göre, AB sayısız siyasi ve diplomatik krizden sonra ve Rus etkisiyle kaygılar sürerken bölgeyi AB’ye almak için tekrar çalışır gibi, ama diğer yanda Arnavutluk, Batı Balkan ülkeleri altılısının, bu süreçte yeni bir ortak pazar oluşturmasınıda istiyor.

Rama en büyük tartışma konusu olan Balkanlarda bir ortak pazar oluşturulması üzerinde bir çerçeve anlaşmasının  gelecek ay Tireste’deki zirvede olacağı spekülasyondur diye belirtti.

Analistler ise seçim döneminde Sosyalis Partinin oy kaybetmemesi için Rama’nın bu anlaşmayı redettiğini, Balkan ülkelerinden meslektaşları ile yaptığı toplantılarda kendisinin Avrupalı ​​liderlere kabul edeceğini söylediğini belirtiyorlar.

 

25 Haziran tarihinde düzenlenecek olan parlamento seçimleri hakkında konuşan Rama, “Arnavutluk birkaç ay içinde AB ile üyelik müzakerelerini başlamak istiyoruz.  Bozuk yargı sisteminde reform ve  yargıdaki yolsuzluk ve hukuksuzluğu ortadan kaldırmak  için çaba sarf ediyoruz. Fransa seçim sonuçları ve Almanya’da yaklaşan seçimlerle AB’nin genişleme projesine yeni bir soluk olacak.” diye belirtti.

www.arnavuthaber.com / Arnavutluk Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın