Regjistrohu për diasporë.

Kosova Diaspora Kaydınızı Yaptırın

Regjistrohu për diasporë.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Planifiko të ardhmen, Regjistrohu!

Republika e Kosovës ka nisur regjistrimin online të Diasporës në kuadër të Procesit të Regjistrimit të Popullsisë, Ekonomive Familjare dhe Banesave, kjo me qëllim që edhe diaspora si pjesë e pandashme e Kosovës të marrë pjesë në këtë proces i cili do të ndihmojë shumë në zhvillimin dhe hartimin e politikave efikase, të dedikuara për mërgatën, përmirësimin e shërbimeve ndaj mërgatës dhe në planifikimet më të mira për të ardhmen.

Regjistrimi i të gjithë qytetarëve që janë lindur në Kosovë ose që kanë prejardhje nga Kosova, por që jetojnë jashtë Kosovës mund të bëhet përmes formularit online që gjendet në: ⬇️

ediaspora.rks-gov.net

Moduli i regjistrimit të Diasporës po implementohet në kuadër të platformës eDiaspora, dhe përfshinë iniciativën e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës në bashkëpunim me Agjencinë e Statistikave të Kosovës për mbështetjen e procesit të regjistrimit të pjesëtarëve të Diasporës.

Regjistrimi i Popullsisë realizohet nga data 5 prill deri më 17 maj 2024, dhe përfshinë një prej proceseve më të rëndësishme zhvillimore për vendin. Diaspora është pjesë integrale e shoqërisë kosovare, andaj pjesëmarrja e çdo pjesëtari të Diasporës është kontribut i drejtpërdrejtë për këtë proces të rëndësishëm për vendin.

Për më tepër informata rreth portalit eDiaspora kontaktoni në ➡️ ediaspora.rks-gov.net

Geleceği planlayın, kayıt olun!

Kosova Cumhuriyeti, Kosova’nın ayrılmaz bir parçası olan Diaspora’nın bu sürece katılması amacıyla Nüfus, Hane ve Konut Kayıt Süreci çerçevesinde Diaspora’nın çevrimiçi kaydını başlatmıştır. Kosova’dan göç edenlere yönelik etkili politikaların hazırlanması, göçmenlere yönelik hizmetlerin iyileştirilmesi ve geleceğe yönelik en iyi planlamanın yapılması kalkınmaya çok yardımcı olacaktır.

Kosova’da doğan veya Kosova kökenli olan ancak Kosova dışında yaşayan tüm vatandaşların kayıtları ediaspora.rks-gov.net adresinde bulunan çevrimiçi form aracılığıyla yapılabilir.

Diaspora kayıt modülü, eDiaspora platformu içerisinde uygulanmakta olup, Diaspora üyelerinin kayıt sürecini desteklemek amacıyla Dışişleri ve Diaspora Bakanlığı’nın Kosova İstatistik Ajansı ile işbirliği içindeki girişimini içermektedir.

Nüfus Sayımı, 5 Nisan – 17 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştiriliyor ve ülke için en önemli kalkınma süreçlerinden birini içeriyor. Diaspora, Kosova toplumunun ayrılmaz bir parçasıdır, bu nedenle Diasporanın her üyesinin katılımı, ülke için bu önemli sürece doğrudan bir katkıdır.

eDiaspora portalı hakkında daha fazla bilgi için ediaspora.rks-gov.net ile iletişime geçin.

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın