UÇK’YA YÖNELİK ÖZEL SAVCILIK VE EULEX OPERASYONLARI SÜRÜYOR

Soykırım suçluları gezerken, Vatan savunan UÇK yargılanıyor.

UÇK’YA YÖNELİK ÖZEL SAVCILIK VE EULEX OPERASYONLARI SÜRÜYOR
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

KOSOVA’DA UÇK’YA YÖNELİK ÖZEL SAVCILIK VE EULEX OPERASYONLARI SÜRÜYOR

UÇK Mensuplarına Baskılar Sürüyor Kosovalı Politikacılar Tutuklandı, Lahey Savaş Suçları Mahkemesine Yollandı

Lahey merkezli uzman savcılık, her ikisi de eski Kosova Kurtuluş Ordusu üyesi olan iki Kosovalı siyasiyi – Yakup Krasniqi ve Rexep Selimi’yi tutukladı.

İkisi de savaş suçlarıyla suçlanıyor ve bugün yada yarın Lahey’e nakledilmeleri bekleniyor.

Eulex, eski Kosova Kurtuluş Ordusu sözcüsü ve eski meclis başkanı Yakup Krasniki’nin Kosova’daki evlerine baskın düzenledi ve onu savaş suçları suçlamasıyla tutukladı.

Yakup Krasniqi

AB’nin Kosova hukukun üstünlüğü misyonu EULEX’e bağlı özel polis birimleri Çarşamba sabahı erken saatlerde başkent Priştine ve memleketi Negrovc’taki evlerine baskın düzenledikten sonra Yakup Krasniki’yi tutukladı.

Krasniqi’nin avukatı Valon Hasani basına verdiği demeçte, “Lahey’e gitti ve yakında mahkemeye çıkacak.”
Hasani, iddianamenin onaylandığını, ancak Krasniqi’nin iddia edilen suçlarının şimdiye kadar belirtilmediğini söyledi.
Eski parlamento başkanı Krasniki, savaş sırasında UÇK sekreteri ve sözcüsüydü ve şu anda iktidar koalisyonu Sosyal Demokrat Girişimi, NISMA’daki küçük bir partinin ulusal konseyinin başkanlığını sürdürüyor.

Aralarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İskender Recica’nın da bulunduğu NISMA üyeleri, baskın sırasında destek göstermek için Krasniqi’nin Priştine’deki evine geldi.

Eski Kosova Başbakanı ve UÇK komutanı Ramush Haradinaj “Kosova Kurtuluş Ordusu’nun savaşı temizdi ve Sayın Yakup Krasniki’nin masumiyetine inanıyoruz, ayrıca mahkemeye davet yerine suçsuz insanların evlerinin basılıp gözaltına alınmaları hukuka uygun değil” dedi.

KosovaPress’e göre, EULEX üyeleri Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi’nin, Kadri Veseli’nin ve LVV Hareketi meclis grubu başkanı Recep Selimi’nin evine baskın düzenlediler.

Perşembe günü Thaçi, Veseli ve Selimi, bir basın toplantısında istifasını duyurmasının ardından, kendilerine yöneltilen haksız suçlamalara cevap için askeri bir uçakla Lahey’ye gittiler.

Kosova ve dünya genelinde Arnavutlar UÇK’ya yönelik haksız itham ve tutuklamalara tepki gösteriyor.

ARNAVUTHABER #KOSOVA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın