Sizin yaptığınız adaletsizliği, Yugoslav rejimi bile yapmadı

Kosova Eski Meclis Başkanı, UÇK’nın siyasi ayağında görev yapmış Jakup Krasniqi, Lahey’de ilk ifadesini verdi.

Sizin yaptığınız adaletsizliği, Yugoslav rejimi bile yapmadı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

“Sizin yaptığınız adaletsizliği, Yugoslav rejimi bile yapmadı!”
Kosova Eski Meclis Başkanı, UÇK’nın siyasi ayağında görev yapmış Jakup Krasniqi, Lahey’de ilk ifadesini verdi.

İfadesinin özeti: ” 4 Kasım 2020’de gözaltına alındım. İddianamede bizi suç örgütü olarak belirtiyorsunuz. Bana yaptığınız gibi, hayatım boyunca kimseye böyle davranmadım. Ben entellektüel biriyim, ben politik bir mücadele ile sırp rejimine karşı savaştım.

Hiçbir zaman ne sırp sivillere nede herhangibir başka sivil azınlığa karşı parmak sallamadım. İddianameye cevap olarak, bizi suç örgütü olarak adlandırıyorsunuz. Şahsım,arkadaşlarım,ailem ve ulusuma karşı daha aşağılayıcı suçlamalar olamazdı.

Düşüncelerimden dolayı Yugoslav rejiminde de yargılandım. Sizin yaptığınız adaletsizliği onlar bile yapmadı.Savaşta UÇK’nın sesi oldum. Biz özgürlük için savaştık, ABD,AB,NATO,BM’in desteğiyle, birlikte mücadele ettik ve bugün uluslararası toplumun kabul ettiği bir devlet kurduk.

Burada olduğum için çok kızgınım. Buraya haksız bir şekilde getirildim. Bana karşı yapılan büyük bir adaletsizlik var. İddianamede bulunan suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum.

Ben öğretmen olmak için eğitim aldım ama savaşmak zorunda kaldım. Ancak hayatım boyunca tek bir kimseyi öldürmedim.” ifadelerini kullandı.
Haber; Birkan Saray

ARNAVUTHABER #KOSOVA #UÇK

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın