Türkiye – Arnavutluk arasında stratejik işbirliği

Türkiye Arnavutluk’a Turizim ve Altyapı yatırımları yapacak.

Türkiye – Arnavutluk arasında stratejik işbirliği
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Türkiye Arnavutluk’a Turizim ve Altyapı yatırımları yapacak. 

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama resmi ziyaret için Ankara’ya geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı resmi tören ile karşıladı. Tören sonrası taraflar resmi görüşmeler için külliyeye geçti.

Ziyaret 2 gün sürecek. Mevcut işbirliği ve stratejik ilişkilerin yanısıra, Yunanistan’ın uzlaşmaz tavrı yüzünden karasuları anlaşmazlığı yaşayan Arnavutluk ve Türkiye’nin bu konuda ortak hareket edeceği ve tarafların stratejileri masaya yatıracağı sızan bilgiler arasında.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki dönemde Arnavutluk’ta bilhassa altyapı ve turizm alanlarında yatırımlarımızı artırmayı planlıyoruz. Böylelikle ekonomik iş birliğimizi de yeni bir boyuta taşımayı öngörüyoruz” dedi. Ayrıca Türkiye 180 yataklı bir modern hastaneyi Arnavutluk Sağlık Bakanlığına hibe olarak tam donanımlı olarak inşaa edecek. Türkiye ve Arnavutluk arasında stratejik işbirliği konseyi oluşturulacak.
Bugünkü görüşmenin diğer detaylarını altaki linkten okuyabilirsiniz.

ARNAVUTHABER #ALBANIA #TÜRKİYE

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/123475/-arnavutluk-ta-altyapi-ve-turizm-alanlarinda-yatirimlarimizi-artirmayi-planliyoruz-

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın