Türk savunma sanayi ürünleri hakkında bilgi aldı.
Edi Rama Aselsan tesislerini gezdi.
Türk savunma sanayi ürünleri hakkında bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve SSB Başkanı İsmail Demir, ASELSAN’ın Ankara Macunköy’deki yerleşkesinde Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün’le bir araya geldi.
Görgün, çalışmalarına ilişkin bilgi verdi, askeri ve sivil alanda geliştirilmiş teknolojileri tanıttı.
Burada Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak açıklama yapan Oktay, Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki kapasitesini yerinde görmek ve Arnavutluk’un ihtiyaçlarını tespit etmek için ASELSAN’a ziyarette bulunduklarını belirtti.
Arnavutluk Başbakanı Rama da ASELSAN ziyaretinde Türkiye’nin birkaç yıl içinde teknolojik alanda ne kadar ileri gittiğine şahit olduğunu dile getirerek, “Türk teknolojisinin kalbini ziyaret etme ve büyük bir dönüşümle kendini donatarak, dünyada barış ve istikrarı koruma tutkusuna şahit olma fırsatı verildiği için teşekkür ederim.” diye konuştu. (AA)
www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır
Tüm Yazıları