Hulusi Akar Bosna ve Kosova’yı ziyaret etti.

Türkiye Bosna Hersek ve Kosova’ya desteğini tekrar vurguladı.

Hulusi Akar Bosna ve Kosova’yı ziyaret etti.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Hulusi Akar Bosna ve Kosova’yı ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bosna-Hersek ve Kosova’ya resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Bosna Sırp bölgesi lideri Milorad Dodik’in ayrılıkçı söylemlerinin eyleme dönüştüğü bugünlerde ziyaret büyük önem arz ediyor.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar geçmiş dönemde Bosna Hersek Türk Görev gücü komutanlığını yapmıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Savunma Bakanı Sifet Podžić tarafından havalimanında karşılandı. Bakan Akar ve mevkidaşı Podžić, havalimanında bir süre sohbet etti. Ardından konaklayacağı otele geçti.

Resmî ziyaret kapsamında Saraybosna’da bulunan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrinin de bulunduğu Kovaçi Şehitliğini ziyaret etti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kovaçi Şehitliğinin ardından Bosna Hersek Savunma Bakanı Sifet Podžić ile bir araya geldi. Bakan Akar, Savunma Bakanlığında askerî törenle karşılandı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Bosna Hersek Savunma Bakanı Sifet Podžić, gerçekleştirdikleri heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Akar, basın toplantısında ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKAR: “Bosna Hersek’te ayrılıkçı söylemlerin kimseye faydası olmadığını değerlendiriyoruz. Bosna Hersek halkını bir bütün olarak görüyoruz. Durumları yakından takip ediyoruz.” dedi.

Bosna Hersek temaslarına devam eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bosna Hersek Genelkurmay Başkanı Korg. Senad Mašović ile de bir araya geldi. Bakan Akar, Korg. Mašović tarafından askerî törenle karşılandı.

Saraybosna’daki temaslarına devam eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Dönem Başkanı ve Hırvat üyesi Zeljko Komsic, Sırp üye Milorad Dodik ve Boşnak üye Sefik Dzaferovic ile görüştü.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar; Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyeleri ile görüşmesinde, Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın selamlarını iletirken Türkiye’nin Bosna Hersek’in istikrar ve toprak bütünlüğüne verdiği önemi vurguladı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Saraybosna Büyükelçiliğimizi ziyaretinin yanı sıra Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Demokratik Eylem Partisi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ile de bir araya geldi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde yaptığı konuşmada, “Bosna Hersek’teki birlik ve beraberlik sadece bölge için değil, tüm dünya için önemlidir.” mesajı verdi.

MSB Hulusi Akar, 25 sene önce görev yaptığı Zenica’da destek olduğu ailelerle de bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Zenica Doboj Kantonu Meclis Başkanı tarafından Bakan Akar’a “Fahri Vatandaşlık Belgesi” takdim edildi.

Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığında görevli Mehmetçik ile bir araya gelen Bakan Akar, Bosna Hersek’in ve Balkanların huzurunun, güvenliğinin ve istikrarının önemine dikkati çeken bir konuşma yaptı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bosna Hersek temaslarının ardından Kosova’ya gitti. Bakan Akar havalimanındaki karşılama töreninin ardından Kosova Savunma Bakanlığına geçti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kosova Savunma Bakanlığında mevkidaşı Armend Mehaj tarafından askerî törenle karşılandı. Bandonun iki ülke ulusal marşlarını çalmasının ardından Bakan Akar, tören kıtasını selamladı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Kosova Savunma Bakanı Armend Mehaj, karşılama töreninin ardından baş başa görüşme gerçekleştirdi. Her iki Bakan daha sonra heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Kosova Savunma Bakanı Armed Mehaj, Priştine’de gerçekleşen görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Akar, “değerli dostum” diye hitap ettiği Bakan Mehaj’a sıcak karşılamadan dolayı teşekkür etti.

Kosova’nın başkenti Priştine’deki temaslarına devam eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile görüştü. Bakan Akar görüşmede Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın selamlarını da iletti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile görüşmesinin ardından Başbakan Albin Kurti ile de bir araya geldi. Akar; “Kosova ile savunma, güvenlik ve savunma sanayi alanlarındaki iş birliğimiz her geçen gün gelişmekte. Bunu da büyük bir memnuniyetle takip etmekteyiz.”

Ziyaretleri tamamlayan MSB Hulusi Akar yurda döndü. Kritik zamanda yapılan ziyaretlerde Türkiye’nin Bosna Hersek ve Kosova’ya olan desteği vurgulandı.

ARNAVUTHABER #BIH #MSB #KOSOVA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın