Çamerya Soykırımı Selçuk, Karşıyaka ve Foça’da anıldı.

Biz Çamerya’yı unutmadık. Sende Unutma.

Çamerya Soykırımı Selçuk, Karşıyaka ve Foça’da anıldı.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Çamerya Soykırımı Selçuk, Eski Foça ve Karşıyaka’da düzenlenen etkinliklerle anıldı. Yazar Şevket Balla düzenlenen panellerde Çamerya Arnavutlarının uğradığı soykırımı katılımcılara anlattı.

Çameria Haftası dolayısıyla ilk etkinlik 23 Haziran’da Selçuk’ta düzenlendi. Selçuk belediyesinin organize ettiği Çameria katliamı anma tarihçesi konulu panele araştırmacı yazar Şevket Balla nın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Çameria Arnavutları Derneği destek verdi.

Selçuk Paneli

27 Haziran’da Çamerya Soykırımı Karşıyaka’da Anıldı.

Karşıyaka Belediyesi ve Çameria Arnavutları Derneği işbirliği ile Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle, soykırımın 78. yıl dönümünde Çamerya’da soykırıma uğrayan Arnavut kardeşlerimiz anıldı.

Yazar Şevket Balla

Çamerya Arnavutları Derneği başkanı Hüseyin Bayru ve Karşıyaka Belediye Meclis üyesi yazar Şevket Bala Çamerya Arnavutlarına Yunanistan’ın yaptığı soykırımı anlattı.

Çamerya Arnavutları Derneği başkanı Hüseyin Bayru

Ardından Çamerya’da yaşananları anlatan fotoğraflardan oluşan sergi ziyarete açıldı. Sergi Çamerya’da yaşananların unutulmaması için bir ay açık kalacak.

Çamerya Haftası kapsamında Çameria Soykırımı son olarak Eski Foça’da Anıldı

Çameria Haftası kapsamında İzmir Çameria Arnavutları Derneği ve Foça belediyesi işbirliği ile Çameria Sorunu ve tarihçesi adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Anma etkinliğinde Çameria Arnavutları Derneği başkanı Hüseyin Bayru, Karşıyaka Belediye Meclis üyesi Şevket Balla Foça belediye başkanı Fatih Gürbüz konuşma gerçekleştirdi. Etkinlik sonrası Çameria fotoğraf sergisi ziyarete açıldı.

ARNAVUTHABER #ÇAMERIA #Genocid

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın