Arnavutluk Orman Yangınlarıyla Boğuştu

Arnavutluk genelinde son iki gün içinde 11 orman yangını çıktı.

Arnavutluk Orman Yangınlarıyla Boğuştu
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Arnavutluk Orman Yangınlarıyla Boğuştu

Arnavutluk genelinde son iki gün içinde 11 orman yangını çıktı.

Yangın söndürme uçağı, helikopteri, 137 çalışanı itfaiye çalışanı, 23 itfaiye aracı, 150 asker, 100 den fazla kamu personeli ve yerel halkın gönüllü desteği ile yangınlara müdahale edildi.  Ayrıca Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamada gece boyunca yağan yağmurun bazı bölgelerde yangınları söndürmeye yardım ettiğini belirtti.

Tiran Bölgesi

Tiran Belediyesi yakınındaki Dağı Derjes Shëngjergj köyü yangın söndürme araçları ile  gün boyu müdahale edildi, bu bölgeye gece yağmur yağmadı. Ekiplerin çalışması ile gece yarısı yangın tamamen söndürüldü. Yangında Bodur Çam ağaçlarının bulunduğu büyük bir alan etkilendi. Koc Vora köyünde ve Okshtun Hameraj Rrogozhine bölgesinde itfaiye ekipleri ve helikopter tarafından  yapılan çalışmalara askeri birliklerde destek verdi, çalışmalar gün boyu sürdü. Gece yarısı, yağan yağmur yangının komple söndürülmesine yardımcı oldu. Her iki alanda Çam ağaçlarında oluşaşan genüş alan yandı.

Debre Bölgesi

Blace, Bulqize  köyünde düştü FNSH askeri kuvvet, güç ve gürültü gücü ile itfaiyeciler çalışmalarını sürdürdü. Tetiklenir ama daha az yoğunlukta aktif olmaya devam etmektedir. Kuvvetler yangının izolasyonunu tamamlamak için bugün çalışmalarını sürdürmektedirler.

Vlora Bölgesi

Belediye sınırları içinde  aktif yangınlar vardır. Dhrovjan ve Leshnica köylerinde yangın şiddetledi. İtfaiye kuvvetleri, yerel halk ve belediye çalışanlarının desteği ile nüfusun yoğun olduğu bölgelere yangının yaklaşması engellendi. Yangın kontrol altına alındı. Çalışmalara birkaç sorti ile yangın söndürme helikopteri dahil oldu.

Gjirokaster Bölgesi

Frashtan Lugar, Dropull köyleri çevrsinde evlerine tehdit oluşturan aktif yangınlar var. Yangın söndürme operasyonlarına itfaiye çalışanları, belediye yetkilileri, devlet polis gücünü, askeri ve yerel sakinleri katıldı. Güçlü rüzgarların etkisiyle alevler yayıldı ve birkaç kasaba ve köyler için ciddi risk oluşturdu. Çalışmalar yangının şiddetini azalttı, ancak tam olarak sönmüş değil. Yunanistan, iki küçük uçak ve bir helikopter ile yardıma geldi. Operasyonlar hala sürüyor.

Durs Bölgesi

Qafeshtama Milli Parkna yangının ulaşmaması için büyük gayret sarfedildi. Yangının söndürülmesi başarıldı. Askeri kuvvetler, İtfaiye ekipleri, belediye ve Cudhi,  Hall Kruje köylerinden yerel halk çalışmalara katıldı.

İşkodra Bölgesi

Cukalat, civarında çalılık bölgede yangın çıktı. İtfaiye güçleri ve askeri güçler yangını izole etti.  Yangın sonucunda çalılık büyük bir alan yandı. Vukpalaj, Gelding, Hall Madhe, köyleri civarında çalılık bir alanda daha yandı. İttfaiye ve askerlerin olduğunu ve bir helikopterin destek verdiği ekip alevleri söndürmeyi başardı.  200 hektarlık makilik bir alan yandı.

Fier Bölgesi

Fier belediyesi, Cakran ilçesi, Kreshpan köyü, meşe, zeytin ağaçları ve çalılık alandan oluşan ormanlık alanda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri ve yerel halk müdahalede bulundu. Ama tamamen evleri koruyacak izolasyon yapılamadı. Gece yarısı köy seralarına kadar gelen yangın yağmurun yardımıyla söndürüldü. Yaklaşık 5 hektar meşe, zeytinlik orman alanı yandı.

Berat Bölgesi

Cete Köyü’nde  zeytin ağaçlı bölgede yangın çıktı. İtfaiyeciler olay yerine gitti ve alevleri söndürdü. Yangında 50 zeytin ağaçı yok oldu.

www.arnavuthaber.com / Arnavutluk servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın