Arnavutluk Diaspora Bakanlığı kapandı.

Kosova’dan sonra Arnavutluk diaspora bakanlığı da tarih oldu.

Arnavutluk Diaspora Bakanlığı kapandı.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kosova’dan sonra Arnavutluk diaspora bakanlığıda tarih oldu.

Diasporanın gerçek temsilcileri yerine, siyasilere yakın kişilerin atandığı Diaspora Konseyi tamamen işlevsiz bir yapıydı. 3 yıldır Türkiye Temsilcisi olan Namık Şabi’nin (Namik Shabi) en küçük bir faliyeti olmadı. Ne Türkiye Arnavutlarının beklentileri olan vatandaşlık nede Arnavutluk’un yaşadığı deprem, covid vb sorunları için bir yardım çalışmasında bulundu. Arnavut Haber olarak adını zikretmeseydik Türkiye Arnavutları varlığından bile haberdar olmayacaktı.

Kosova Diaspora bakanlığıda yandaşa iş ve fon yaratma dışında bir etkinliği olmamıştı. Albin Kurti hükümetide bu bakanlığı kapatıp dışişleri bakanlığı bünyesinde müdürlüğe indirmişti. Geçmiş dönemde İstanbul Kosova Kültür merkezi yıllık 100.000 euro bütçe almasına rağmen varoş göz boyama etkinlikleri dışında bir elle tutulur işi olmamıştı.

Arnavutluk ve Kosova siyasi yandaşlar ile oluşturulan bu iş yapmayan kurulların beceriksizliği yüzünden, bakanlığı kapatıp müdürlük seviyesine düşürdü.

Öte yandan Kosova’da Germin, Arnavutluk’ta Lobi adlı stk’lar tarafından oluşturulan sivil diadpora yapıları son 3 yılda önemli işlere imza attı. Ata toprağı için gönüllü çalışanların daima başarılı olduğu bir kez daha ıspatlandı.

Arnavut Haber’de dünya Arnavutları tarafından ilgiyle takip ediliyor. Hem web hem facebook takipçilerimizin %40’ı Türkiye dışından Arnavutlar oluşturuyor. Türkiye Arnavutları hakkında bilgiye Arnavut Haber üstünden ulaşıyorlar. Türkiye’deki öncü Arnavut STK ve Kültür merkezleriyle birlikte Arnavut Haber sivil diaspora yapıları ile güçlü bağlar kurmuşdu. Pandemi sonrası normalleşme ile birlikte önemli çalışmalara dünya çapında Arnavut diasporaları imza atacaktır.

ARNAVUTHABER #ALBANIA #KOSOVA #ILIRIDA #ÇAMERIA #MALIZI #SANXHAKU #PRESHEVA #TÜRKİYE

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın