İzmir’de ‘Balkan Kardeşliği’ Festivali

Arnavutluk, Kosova ve Makedonya’yı Arnavut folklor ekipleri temsil etti.

İzmir’de ‘Balkan Kardeşliği’ Festivali
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

İzmir’de ‘Balkan Kardeşliği’ Festivali
🇹🇷🇦🇱🇽🇰🇲🇰
Arnavut kültürü 3 Bayrakla temsil edildi. Arnavutluk, Kosova ve Kuzey Makedonya’yı Arnavut Halk dansı ekipleri temsil etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 15. Balkanlılar Halk Dansları ve Kültürü Festivali başladı. Corona virüsü salgını nedeniyle geçen yıl düzenlenemeyen etkinlik, 3 Ekim’e kadar sürecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ilk kez 1935 ve 1936 yıllarında İstanbul’da düzenlenen festival, Balkan ülkeleri arasındaki kardeşliği pekiştirmeyi amaçlıyor.

Festivale Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Yunanistan’dan halk dansları ekipleri katılıyor. Yüzyıllar boyunca birbiriyle savaşan ülkelerin folklor ekipleri, bu kez müziğin ve ritmin kardeşliğinde barış mesajı veriyor. Atatürk’ün hastalığı ve daha sonra başlayan İkinci Dünya Savaşı nedeniyle unutulan festival, Balkan kökenli vatandaşların girişimiyle 2006 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden canlandırılmıştı.

Bornova Arnavutları Derneği İzmir Balkan Festivalinde Stand Açarak Arnavut Kültürünü Tanıtıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15.Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali büyük bir coşkuyla dün Fuar Kültürpark’ta başladı. Bornova Arnavutları Derneği Fuar Kültürpark’taki 7 nolu standda misafirlerini ağırlayıp Arnavut kültürünü festival ziyaretçilerine tanıtıyor.

ARNAVUTHABER #ALBANIA #KOSOVA #ILIRIDA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın