Tetova’ya Elektrikli Otomobil Fabrikası

e.GO marka elektrikli araçlar Tetova’da üretilecek..

Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Tetova’ya Elektrikli Otomobil Fabrikası

e.GO marka elektrikli otomobillerin üretileceği fabrikanın temeli Kuzey Makedonya’nın Arnavut şehri Tetova’da atıldı. Kuzey Makedonya iktidar ortağı Arnavut BDI partisi genel başkanı Ali Ahmeti’nin katıldığı temel atma törenine, Mecliz başkanı Talat Xhaferi, çok sayıda bakan ve seçkin davetliler katıldı.

Ali Ahmeti temele ilk harcı atarken

Tanınmış Arnavut işadamı Lazim Destani tarafından Tetova Serbest Bölgesinde 130 milyon euroluk yatırımla inşa edilen fabrika 890 kişiye istihdam imkanı sağlayacak.

Alman elektrikli otomobil üreticisi Next.e.GO Mobile bugün Kuzey Makedonya’daki üçüncü fabrikasının inşaatına başladı. İş adamı ve hayırsever Lazim Destani’nin ailesine ait Alman elektrikli ve yenilikçi araç üreticisi, Kalkandelen’de, özellikle Kuzey Makedonya Hükümeti ile resmi anlaşmanın imzalandığı Serbest Ekonomik Bölge’de bu durumu tanıtan temel taşını attı. bu araçların dünya üretimi haritasında.

Sahibi olduğu şirketlerden birinin bu yatırımı, aynı zamanda Almanya’ya ilk göçünün 50. yıl dönümüne denk gelen Destani Bey, yaptığı konuşmada, bu yatırımla ve bundan sonraki yatırımlarla biz gençlerin yanındayız. ülkelerini terk etmeyenler, aynı zamanda farklı AB ülkelerinde eğitim görmüş olanların bir kısmı da geri dönebilir.

2022 yılının ortalarında tamamlanacak olan ve ilk etabında 130 milyon avroluk yatırımın ödeneceği ve yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın temel atma törenine Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı katıldı. Kuzey Devlet Başkanı Dimitar Kovačevski, Meclis Başkanı Talat Xhaferri, DUI Başkanı Ali Ahmeti, Makedonya Maliye Bakanı Ali Ahmeti, Ekonomi Bakanı Fatmir Besimi, Next’in Genel Müdürü ve Maliye Ofisi Direktörü Kreshnik Bekteshi. .GO Mobile, sırasıyla Ali Vezvaei ve Eelco Van Der Leji’nin yanı sıra diaspora temsilcileri, Makedonya ve Kosova’dan diğer yetkililer ve Destani ailesinden yüzlerce konuk katıldı.

Aynı zamanda iş grubu şirketlerinin Denetim Kurulu Başkanı olan Lazim Destani, “Bu proje Kuzey Makedonya ve bölgemizdeki ilk yatırımımız değil ama yine de bugüne kadarki en özel yatırımımız. Beni en çok mutlu eden sebep ise bu fabrikada çok sayıda genç erkek ve kadının istihdam edilecek olması” dedi.

Kuzey Makedonya için Kalkandelen’deki bu fabrikanın inşaat çalışmalarının açılış tarihi Ohri Anlaşması’nın 21. yıl dönümüne denk gelirken, Destani ailesi için bu yılın başka bir sembolizmi ve anlamı var.

“50 yıl önce bugün nasıl daha fazla iş imkanı için Almanya’ya göç yolunu tuttum, bugün de Almanya’nın imkanlarını buraya getirdiğimiz için çok mutluyum” diyen Destani, “tıpkı bahsettiğim gibi” dedi. , Bu vesileyle de tekrar ediyorum ki, diasporadan gelen yatırımcılar başta olmak üzere işadamlarının bölgemizde yatırım yapma zorunluluğu vardır. O yüzden gençlerimizi burada tutmak için daha çok çalışalım.”

“Bugün benim için tarihi bir gün. Bu böyle çünkü bizim işimiz elektrikli araba üretimi, geleceğin arabaları gibi yenilikçi bir sektörü de buraya getiriyor. Periyodik toplantılarda, topraklarımıza yapılan yatırımların ileriye dönük, rekabet yaratmak için değil, yenilik getirmek, geleceğe hizmet ve sürdürülebilirlik için olmasını her zaman şirketler kurulumuza ve iş gruplarımıza sordum” diyen Destani, şöyle konuştu: Artık dünyanın her yerindeki uluslararası ve başarılı işletmeleri yöneten adamların mutluluğunu ve gururunu saklamayın. Destani, “Eşim Rasimja ve ben, eğitimimizin ve emirlerimizin oğullarımızda yer almasından ve yaptıkları işlerle, özellikle de vatanlarına bağlılıklarıyla bizi çok gururlandırmalarından dolayı mutluyuz” dedi.

Next.e.GO Mobile ile Kalkandelen’deki Serbest Ekonomik Bölge’de fabrika inşaatı için iş birliği anlaşmasına imza atan Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovacevski, bu ülkede böylesine büyük bir yatırımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine göre ülkeye gençlere istihdam imkânı getireceği gibi iyi bir fırsat olmasının yanı sıra Avrupa Birliği’ne entegrasyonu hızlandırmaya da hizmet edecektir. İlk etabı 130 milyon avro olan bu yatırımla Kuzey Makedonya’nın istikrarlı, güvenilir bir devlet olduğunu ve yatırımlar için doğru yer olduğunu teyit ediyoruz. Şimdiye kadar çeşitli araba parçaları üreten firmalarımız oldu ama E.Go burada bütünüyle üretilecek ilk otomobil. Bu, fabrika dışında zincir servislere de etki edeceği anlamına gelir,

Makedonya Başbakanı’na göre Kalkandelen’de kurulacak fabrika, ülkeye ve bölgeye elektrikli otomobil tedarik edecek, ancak bunların tüm dünyaya dağıtılacak ve Kuzey Makedonya’yı geleceğe hizmet eden, iklimi koruyan ve koruyan bir ülke haline getirecek. çevre. . “Bu yatırım, yerel halkın geçim kaynaklarını değiştirecek ve iyileştirecek, Kuzey Makedonya’nın bu tür önemli uluslararası yatırımları özümseyebileceğinin bir işareti olduğunu gösteriyor. Kalkandelen’deki fabrika için Destani ailesini ve E.Go Mobile’ı tebrik ediyoruz” dedi.

İşadamı Lazim Destani temel atma tören konuşması

Next.e.GO Mobile Genel Müdürü Ali Vezvaei, yeni nesil yatırımların önemine vurgu yaptı. Hükümete gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Vezvaei, “Bu bizim için, Kuzey Makedonya ve gelecek nesiller için tarihi bir gün, iş için bir fırsat, Makedonya’ya hizmet ediyor ve Kalkandelen bölgesiyle sınırlı değil” dedi. gençliğin geleceğini destekleme konusundaki sürekli tutkusu için As ve Sayın Destani’yi destekleyin. “Bu fabrikamız Almanya ve Bulgaristan’dan sonra üçüncü fabrikamız. Teknoloji insanlığın geleceğidir ve bu zorluklar bizim E.Go’daki görevimizdir. Bu fabrika, Makedonya’yı elektrikli otomobiller haritasına koyarken, çalışma koşulları ve fırsatları yaratarak ülkenin insan kaynaklarını değerlendirecek. Eyaletinizin genç erkek ve kadınları için daha iyi bir gelecek getirecek” dedi Vezvaei.

E.Go Mobile Finans Direktörü Eelo Van Der Leji izleyicilere şunları söylerken, “Şirketin elektrikli ve yenilikçi otomobiller üretme fikri vatandaşlar için sürdürülebilirliktir. E.Go sivil arabalar ve bugüne kadar çevreye gaz salınımı yapmayan, en yenilikçi teknolojilerle donatılmış yılda 30 bin araba ürettik.”

İkinci aşamada birkaç yüz milyon avro daha yatırım yapılacağı ve çalışan sayısının 4 bine ulaşacağı öğrenildi.

Next.e.GO Mobile, elektrikli otomobil pazarında hızlı bir büyüme yaşayan hayırsever ve iş adamı Lazim Destani’nin ailesine ait ND Group’un en yeni şirketlerinden biri. Buna ek olarak, tüm grubun finansal ayağı ve şimdiye kadar en popüler olan Ecolog şirketi, EcoCare şirketi ve aynı şemsiyenin parçası olan daha birçok şirket var.

Fabrika’da üretilecek A segment otomobil

ARNAVUTHABER #Maqedoniaeveriut

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın