Komutan Yaşari Türkiye’yi Ziyaret Etti

Türk ve Kosova Ordusu arasında işbirliği en üst seviyede.

Komutan Yaşari Türkiye’yi Ziyaret Etti
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kosova Genelkurmay Başkanı Korgeneral Bashkim Yaşari Türkiye’ye resmi ziyarette bulundu.

Kosova Genelkurmay Başkanı Korgeneral Başkim Yaşari, Türk mevkidaşı Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in davetlisi olarak üç günlük resmi bir ziyaret için Türkiye’ye geldi.

General Yaşari, Türkiye’de kaldığı süre içerisinde, General Güler’in eşlik ettiği resmi bir toplantıda Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından kabul edildi.

Bu vesileyle General Jashari, Bakan Akar ile Avrupa’daki güvenlik gelişmelerinden bölgedeki gelişmelere ve güvenlik ve savunma sektöründeki zorluklara kadar bir dizi konuyu görüştü.

Türkiye’nin Kosova’ya Barış için Ortaklık programına ve NATO üyelik sürecine katılmasına verdiği destek vurgulandı Ayrıca, General Jashari, Savunma Bakanı ile Kosova Ordusunun sistem ve teçhizatının modernizasyonuna yönelik Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Savunma Bakanlığı’nın yakın işbirliği ve vereceği destek görüşüldü.

Korgeneral Yaşari Anıtkabiri ziyaret etti.

Orgeneral Yaşari, Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’nda da Orgeneral Güler tarafından askeri törenle karşılandı. Orgeneral Güler ile yapılan görüşmede, birkaç hafta önce KSF üyelerinin mükemmel performansıyla sona eren Türkiye’deki uluslararası saha tatbikatı “EFES’2022″ye KSF’nin katılımı ele alındı.

General Yaşari, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı da ziyaret etti. Bu vesileyle General Jashari, ilgili birimlerin komutanları tarafından gelişmeleri ve kapasiteleri hakkında bilgi aldı. Bu birliklerin komutanları ile birlikte verdikleri eğitim ve mesleki eğitimlere katılan KSF üyelerinin sayısını artırma konusunda mutabık kaldı.

Bayrampaşa Şehit Adem Yaşari Parkı Ziyareti

Resmi ziyaret, General Yaşar’ın Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner tarafından törenle karşılandığı İstanbul kentinde devam etti. Bu vesileyle, belediye başkanı Aydıner ile birlikte bu belediyedeki “Adem Yaşari” Parkı’nı ziyaret etti.

ARNAVUTHABER #TÜRKİYE #KOSOVA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın