KKTC’YE FİLİSTİN İHANETİ

Mahmut Abbas ve Nikos Anastasiadis elele

KKTC’YE FİLİSTİN İHANETİ
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kosova Sırbistan toprağıdır deyip Kosova’yı sırtından hançerleyen Mahmut Abbas ve Filistin yönetimi Kosova’nın bağımsızlığını tanımamıştı. Filistin şimdide KKTC’yi sırtından vurdu. GKRY ziyaret eden Mahmut Abbas Rumlarla pek çok anlaşma imzaladı.

GKRY Cbşk. Anastasiadis, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.
Anastasiadis: “Abbas’a, Türk işgalini sona erdirmek ve Kıbrıs’ı yeniden birleştirmek için gösterdiğimiz yorulmak bilmeyen çabalara verdiği sarsılmaz destek için şükranlarımı ifade ediyorum.” dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, GKRY’ni “dost bir ülke” olarak nitelendirdi.
Abbas, “İlişkilerimizin gelişmeye devam etmesini istiyoruz. Kıbrıs’a yapılan bu ziyaretimin, müteakip ziyaretlerin ve diğer temasların ikili ilişkileri güçlendireceğine inanıyorum” dedi.

Kosova’yı 117 ülke tanımaktadır. Rusya yanlısı ülkeler tanımadığı için Kosova 134 tanımaya ulaşıp BM üyesi olmaya çalışıyor. BM üyesi ülkelerin toprak bütünlüğü BM teminatı altına alınmaktadır. İki yıl önce Kosova ile İsrail birbirini tanımış, bu tanımaya RUMeliler anlamsız tepki verip Kosova’yı kınamıştı. RUMeli dernekleri, vakıf ve federasyonu KKTC’ye ihanet eden Filistin’e nasıl tepki vereceğini merakla bekliyoruz. RUMelilerin kardeşi KKTC mi yoksa Kıbrıslı Rumlar mı bu hepimiz göreceğiz.

ARNAVUTHABER #rumeli

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın