Cumhurbaşkanı Meta VATRA’nın 110. yılını kutladı.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta ABD’de bulunan Arnavut Vatra Federasyonunun 110. kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Meta VATRA’nın 110. yılını kutladı.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Cumhurbaşkanı Meta: “Komünist diktatörlük döneminde, ‘Vatra’ ülkeden kaçmak zorunda kalan Arnavutların eviydi.”

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Ilir Meta, New York’ta düzenlenen Pan-Arnavut Federasyonu “VATRA”nın 110. kuruluş yıldönümü kutlamalarında ABD Arnavutları ile buluştu.

“VATRA” Başkanı Elmi Berisha ve yüzlerce Arnavut tarafından sıcak bir şekilde karşılandı, Priştine Belediye Başkanı Përparim Rama, Mark Gjonaj – New York City’deki eski meclis üyesi, Richie Torres – ABD Kongresi’nde Arnavut işlerinin temsilcisi, “ Profesör Columbia Üniversitesi” David Philips, Amerika’daki tüm Arnavut dini topluluklarının liderleri ve diğer birçok şahsiyet, ABD’deki eski ve yeni Arnavut diasporasına mensup yüzlerce federasyon üyesi Cumhurbaşkanı Meta’yı onur konuğu olarak karşıladı.

“’VATRA’, Arnavutların tarihi devlet inşası hafızasında sıkı bir şekilde kök salmıştır. Federasyon, özgür ve bağımsız bir Arnavutluk’u arzulayan her vatanseverin sembolü haline geledi” diyen Meta, örgütün ulusal hareketin ve Arnavutluk’un bağımsızlığının savunucusu haline geldiğini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı, “VATRA’nın iki devi Fan Noli ve Faik Konica ile milletimizin diğer birçok şahsiyeti vatansever, milli, diplomatik ve gazetecilik faaliyetleriyle tarihi hafızamızda silinmez bir iz bıraktı” dedi. .

Cumhurbaşkanı İlir Meta; “VATRA”, Arnavutluk’taki komünist diktatörlük döneminde bile ulusun kaderinin ve Arnavutluk’un demokratikleşmesinin tartışıldığı Arnavutların kalbiydi. Ayrıca “Kosova yok olma tehlikesiyle karşı karşıyayken, ABD yönetimini Arnavutları tehdit eden tehlike konusunda bilinçlendirmek için sesini ilk yükselten sizdiniz” dedi. 

ARNAVUTHABER #Vatra #ALBANIA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın