Çavuşoğlu Kosova’yı ziyaret etti.

Bakan Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Osmani ve Başbakan Kurti tarafından kabul edildi.

Çavuşoğlu Kosova’yı ziyaret etti.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kosova Cumhurbaşkanı Osmani ve Başbakan Kurti ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kosova’daki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Vyosa Osmani ve Başbakan Albin Kurti tarafından ayrı ayrı kabul edildi.

Kurti – Çavuşoğlu

Kosova Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Osmani ile Çavuşoğlu, “mükemmel devletler arası ilişkileri” teyit eden önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Başbakan Kurti ile de görüşen Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kosova Başbakanı Kurti ile iş birliğimizi geliştirme imkanlarını ele aldık. FETÖ mevcudiyetinin Kosova için oluşturduğu tehdidi vurguladık.” ifadesini kullandı.

Türkiye ile Kosova İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kosova’daki temasları kapsamında Kosova Çevre, Alan Planlama ve Altyapı Bakanı Liburn Aliu ile Uçuş Frekanslarının Arttırılmasını Öngören Sivil Havacılık Mutabakat Zaptı imzaladı.

Çavuşoğlu – Aliu

Bu anlaşma ile haftada yirmi sekiz (28) olan uçuş sayısı 42’ye artırıldı. Bu seyahat edenler için daha düşük seyahat ücretleri ödemesini sağlayacak.

Bu anlaşma, iki ülke arasındaki hava trafik hacminin geliştirilmesi ticaret ve iletişimin artamasına ve gelişmesine katkıda bulunacaktır. 🇽🇰🇹🇷

ARNAVUTHABER #KOSOVA #TÜRKİYE

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın