Boşnak Savunma Sanayi Şirketi Yeniden Doğdu

Silah ve Donanım malzemesi üretiyorlar.

Boşnak Savunma Sanayi Şirketi Yeniden Doğdu
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Boşnak Savunma Sanayi Şirketi Yeniden Doğdu

Boşnak savunma Sanayi şirketinde başarı hikayesi. Haciçi kentinde çeşitli tipte silahlar üreten  “Tehničko-Remontni Zavod” şirketi 11 ay önce iflas etme seviyesindeydi. Şidi ise bölgede türünün en büyük firması.

Bosna-Hersek Federasyonuna ait bu şirketi kurtarmak için Hükümet yetkilileri yönetimi değiştirip yeniden yapılanma yoluna gitti. Yeni yönetim planlama, üretim ve pazarlama alanında revizyona giderek şirketi islastan kurtardı. Savaş öncesi 2.500 işçi çalıştıran şirket büyük istihdam yaratıyordu.

Yeni Yönetim şirkette göreve başlayınca adeta enkaz devir aldı. şirketin mal varlıkları haciz ve ipotek altındaydı. Çalışanların ise maaşları birikmiş ve ödenmemişti. Çalışanlar alacaklarından adete ümidi kesmişti. Yeni yönetim üretim bandını ve tekniğinde iyileştirme yaparken geçmiş dönemdeki müşteri protföyüne ve yeni potansiyle müşterilere sunum ve teklifler ile yeni ürünler tanıtıldı. Bu hamlelerden sonra şirket üretimi %200, Üretim Artış hedefi ise %117 artış gösterdi. Çalışanların geçmiş dönem alacakları ödendi. Yeni müşteri bağlantıları ve açılması planlanan üretim hattıyla beraber şirketin hedefi 1000 kişiye hada istihdam yaratmak.

“Tehničko-Remontni Zavod” 122 milimetre obüsler üreten şirket, ayrıca Bosna Hersek Ordusu için envanterinde bulunan M63 tanklarının modernizasyonunu yapıyor. Ayrıca Ordu ve Polis için çeşitli donanım ürünleri üreten şirket mühimmat ve askeri malzemeler için ambalaj ve koruma ürünleri de üretiyor. Önümüzdeki dönemde sivil kuruluşlar içinde çeşitli ürünlerin üretilmesi planlanıyor. Bu şekilde Askeri ve Sivil alanda üretim yapılarak sürdürülebilir büyüme ve istikrar hedefleniyor.

 

Yeni ürünler olarak Nitrogliserinli Tüfek ve havaya atılan aydınlatma fişekleri için paraşütler üretilecek. Üretilen ve üretilmesi planlanan ürünler %100 yerli üretimden oluşuyor.

Bir başka yeni ürün olarak  “Tehničko-Remontni Zavod” roketatar RPG-7,’yi tamamen yeni bir tasarımla ve % 100 Bosna üretimi olarak BNS, ZRAKi ve Vitezit şirketleriyle beraber üretecek. Ürünün seri üretimine bir kaç ay içinde başlanacak. Şimdiden 5000 adetlik sipariş alınmış durumda.

 

“Tehničko-Remontni Zavod” Tüm ürünlerini NATO ve Bosna Hersek Ordusu standartlarına göre üretiyor. Ayrıca üretim ve istihdam artışı ile Bosna Hersek ekonomisi içinde önemli bir kazanım oldu. 

www.arnavuthaber.com / Balkanlar

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın