Balkanlılar ata toprağına gidemiyor.

Balkan kökenliler köyüne gidemiyor. Fahiş pasaport, vize, çıkış harcı ve bilet ücretleri vatandaşı kıpırdayamaz hale getirdi.

Balkanlılar ata toprağına gidemiyor.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Akraba ziyareti, düğün ve cenaze için ata topraklarına gitmek hayal oldu.

10 yıllık pasaport 3.790tl
Vize ücreti 120€. 2.400tl
Çıkış pulu. 300tl
Otobüs bileti.80€. 1.600tl
Toplam 8.090tl

Bir kişinin sadece pasaport, vize, çıkış harcı ve otobüs bileti 8.090tl tutuyor. Vize için sağlık sigortası, konaklama ücreti, hediye, yemek parası vs bunlar içinde yok. Şimdi bu fahiş fiyatlarla yaz tatilinde, düğünde, cenazede vs 3 kişilik bir aile ata toprağını nasıl ziyaret etsin?

Türkiye’de 4000 Balkan derneği, vakfı, federasyonu vs kuruluş var.

  • Bu dernekler niye kuruldu?
  • Halkın sorunlarına niye duyarlı değiller?
  • Seyahat Özgürlüğü engelleniyor.
  • Başkan ve yöneticiler penguen gibi dizilip fotoğraf çektirmeyi ve birbirini ağırladığınız ortamlarda yemeyi içmeyi biliyorsunuz, vatandaşın sorunlarını niye görmüyorsunuz?
  • Halk dedesinin mezarını ziyarete gidemezken, siz neden milletin oyu ile siyasi cambazlık yapıyorsunuz?
  • Rumeli kanat önderleri diye toplanan dinazorlar, vatandaşın derdinden haberdar mı? Tabi sizde yeşil, diplomatik pasaport, çifte vatandaşlık yada fahri konsolosluk var, para var. Size seyahat sorun değil, vatandaşın sorunu da umurunuzda değil. Peki bu umursamadığınız halkın üstünden neden siyaset yapıyorsunuz?

Kurulduğumuz günden beri, halkın sesi ve sorunlarının savunucusu Arnavut Haber dışında bu sorunu gündeme getiren başka Balkan medyası yok. Sesinizin daha fazla duyulması ve yetkililerin sorunlarınızı çözmesi için tek yol. Yazmak bizden, paylaşmak sizden. Gerisinden derneklerden, yönetici derebeylerinden kimseye hayır yok.

ARNAVUTHABER

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın