Xhema; Bizi Sırbistan’a mı bırakıyorlar?

Yapılan toprak takası görüşmelerinden haberimiz yok.

Xhema; Bizi Sırbistan’a mı bırakıyorlar?
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Medved belediye başkanı Leme Xhema: “Bizi Kosova’ya katılmaktan bahsedilen toplantılara çağırmıyorlar.” Xhema, yaptığı açıklamada ne kendisi ne de başka birinin Medved ile ilgili yapılan görüşmeler için bilgilendirilmediğni belirtti.

  “2 ve 3 Mart 1992 tarihli referandumların Presevo, Bujanovac ve Medvedja’da olduğu gibi bütün Arnavutlar tarafından oylandığını ve ardından Belgrad’a yönelttiğimiz yedi maddeli planının sonuca ulaşmadığını söyledi. Son zamanlarda yapılan Belgrad ile Priştine arasındaki görüşmelere bizi davet etmiyorlar. Bu inanılmaz derecede yanlış bir durum. Preşeva ve Bujanovas’ın Kosova’ya katılacağı konuşuluyor diye duyuyoruz ama bizi dışarıda bırakıyorlar.

 Geçen gün Medvedja’da düzenlenen Xhema ve tek Arnavut Milletvekili’nin olduğu toplantıda katılımcılara konuştu. Medved’te 8 bin Arnavut’un yaşadığını ve yurtdışında 3500 kişinin yaşadığını güçlü bir diasporalarının olduğunu belirtti. Kosova Cumhuriyeti Medvedja’dan ve yurtdışında çalışan diasporasından çok fayda görecektir.

AB arabuluculuğunda süren Kosova – Sırbistan görüşmelerinin şeffaf olmaması pek çok spekülasyona sebep oluyor. Buda gerek Kosova toplumunu verileceği idda edilen topraklar için endişeye, gerek Preşeva, Buyanovas, Medved halkını durumlarının belirsizliği sebebiyle korkuya itiyor.

Arnavut Haber

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın