Von Der Leyen Batı Balkanları ziyaret ediyor.

Ziyaret AB ve Batı Balkan ülkekeri için önem arzediyor.

Von Der Leyen Batı Balkanları ziyaret ediyor.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen Dün Arnavutluk’u ziyaret etti 🇦🇱🇪🇺

Arnavutluk başbakanı Edi Rama tarafından üst derece askeri tören ile karşılanan Başkan Leyen, Tugaylar Sarayında başbakan Edi Rama ile bir görüşme gerçekleştirdi. Leyen Arnavutluk ile AB arasında üyelik müzakerelerinin yıl sonunda başlaması gerektiğini belirtti.

AK Başkanı Ursula von der Leyen ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’ya düzenlenen basın toplantısında Berlin Süreci ve “Açık Balkan” hakkında sorular soruldu.

Rama, bunların aynı süreç olduğuna dair güvence verdi, tek fark, birinin uluslararası ortaklar tarafından, ikincisinin ise bölge ülkeleri tarafından yönetilmesidir.

Von der Leyen, açık, kapsayıcı ve ülkelerin yararına olması koşuluyla Balkanlar’daki herhangi bir girişimin memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Ardından Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta’yı ziyaret eden Başkan Leyen daha sonra Başbakan Edi Rama ile birlikte bazı okul ve kamu kurumlarını gezdi.

Von Der Leyen bugün Kuzey Makedonya’ya geçti. Kuzey Makedonya başbakanı ile yaptıkları görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Avrupa Komisyonı Başkanı Ursula Van Der Leyem: Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’un AB ile üyelik müzakerelerinin yıl sonuna kadar başlamasını umuyorum.

Makedonya Cumhuriyetini ziyaret eden AK Başkanı Ursula von der Leyen, yıl sonuna doğru Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’la müzakerelerin başlaması gerektiğini belirtti.

Avrupa Komisyonu Başkanı gazetecinin, Bulgar ablukası aşılmazsa Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’nın Avrupa yolunda ayrılıp ayrılmayacağı sorusuna doğrudan yanıt vermedi ve artık her iki ülkenin de müzakereleri sonuna kadar başlatmaya odaklandığını vurguladı.

Başkan, yıl sonuna kadar kimlik sorunlarına ve Makedon diline saygılı bir çözüme ulaşılabileceğini umduğunu belirtti.

Makedonya Başbakanı Zaev geçtiğimiz günlerde, kuzey Makedonya’da 17 Ekim’de sona eren yerel seçimlerin ve Kasım ayı sonlarında Bulgaristan’da yapılan yeni parlamento seçimlerinin ardından Makedonya-Bulgar ilişkilerinde bir ilerleme beklediğini söyledi.

Bulgaristan, ülkenin Bulgar tarihini çaldığını ve Makedon dilinin Bulgarca’nın bir lehçesi olduğunu iddia ederek Makedonya’nın Avrupa entegrasyonunu engelliyor.

ARNAVUTHABER #ALBANIA #EU #ILIRIDA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın