Sırp teröristler Polise saldırdı.

Kosova’nın kuzeyinde Sırp teröristler pusu kurarak Kosova Polisine saldırdı.

Sırp teröristler Polise saldırdı.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Dün gece Kosova’nın kuzeyinde Sırp teröristler Kosova Polisine saldırdı.

Bir polis şehit oldu, bir polis de yaralandı.

Kosova sınır polisinin hızlı müdahale birimi saat 02.34 sıralarında Banjska köyünün girişinde, köprünün karşısına, plakasız iki büyük kamyonun yerleştirildiğini ve yolun kapatıldığını ihbar alıyor.

  • Zvečan polis karakolunun amirleri, ihbarı aldıktan sonra olaya müdahale ederek üç ekiple olay yeri yönünde yola çıktı ve ablukanın ihbar edildiği yerin yakınına varır varmaz polis birimleri saldırıya uğradı el bombaları ve otomatik silahlar dahil olmak üzere çeşitli ateşli silahlarla kendilerine farklı konumlardan ateş açıldığını ve ateş sonucu iki polisin vurulduğunu söyledi.

Kosova Polisi, güvenlik birimlerinin meşru müdafaa amacıyla saldırıya karşılık gösterdiğini, yardım sağlamak ve vurulan meslektaşları kurtarmak için koşullar yaratmak amacıyla ilk saldırıyı püskürtmeyi başardıklarını belirtti

  • Yaralı polisler olay yerinden alınarak Güney Mitrovica’daki Bölge Hastanesine nakledildi; burada doktor müdahalesine rağmen ağır yaralı Afrim Bunjaku adlı polis memuru şehit oldu, diğer polis memurunun durumunun iyi olduğu tedavinin sürdüğü belirtildi.

Özel polis gücü sahada

Sahada ilgili tüm polis birimlerinin harekete geçirildiği, operasyonların devam ettiği zaman zaman teröristler ile sıcak temas ve çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

  • Kosova Polisinin, yetkili kurumlar ve yargı organlarıyla işbirliği ve koordinasyon içinde, düzeni ve kamu güvenliğini sağlamak, ayrıca polis memurlarına yönelik saldırıların faillerini yargı organları huzuruna çıkarmak amacıyla faaliyetlerini yürüttüğünü eklediler.

KOHA, Kosova’da bir polis memurunu öldüren terörist grubun saldırı yerinden birkaç kilometre uzaktaki Banjska manastırında saklandığını duyurdu.

  • Zırhlı araçlara sahip askeri kıyafet giyen Sırp teröristlerin saldırıyı Sırp sınırına 15km uzaklıkta Kosova toprakları içinde bulunan Banjska köyünde kurdukları pusuyla gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Vjose Osmani saldırıdan Vučić’i sorumlu tutarak Kosova’da benzeri görülmemiş bir saldırganlığa başvurduğunu belirtti. Ancak tüm saldırılara rağmen başarısız olacağını vurguladı.

Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve yanı sıra diğer Kosova’lı yetkililer, “Belgrad’dan siyasi, mali ve lojistik destek alan Sırp teröristlerin saldırılarından dolayı Sırbistan’ı sorumlu tuttu.

30 kişilik Sırp Terörist grup saldırı sonrası zırhlı araçlarla Sırbistan’a kaçamayınca korunaklı yapısı sebebiyle papazlar tarafından Manastıra alındıkları belirtiliyor. Teröristler kaçıp saklandıkları Manastırda görüntülendi. Manastır Kosova Güvenlik Güçleri tarafından kuşatıldı. Teslim olun çağrısı yapılıyor. Teröristlerin açtığı ateşe güvenlik güçleri karşılık veriyor.

Güncel durum

Kosova İçişleri Bakanı Svecla:

Banjska köyü artık Kosova polisinin kontrolü altında.
4 terörist etkisiz hale getirildi 6 terörist sağ ele geçildi. Manastırda bulunan din görevlileri ve ziyaretçilerin arasına terörist karışma ihtimaline karşı, Kosova Güvenlik birimleri araştırmalarını sürdürüyor.

Arnavut polisi tarafından etkisiz hale getirilen bu Çetnik teröristin kimlik tespitinde Rusya’da savaş eğitimi aldığı öğrenildi.

Kosova Güvenlik Güçleri, sağ ele geçirilen Sırp çetnik teröristleri sorgulanmak üzere Mitrovica emniyet müdürlüğüne getirdi.

Kosova Başbakanı Albin Kurti Sırp teröristlerden ele geçirilen cephanelik ve teçhizatın tam envanterini medya ile paylaştı. Ele geçirilen silah ve ekipmanlar bir bölüğü donatılabilecek kadar çok.

ARNAVUTHABER #KOSOVA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın