Nato Zaev’i İlgiyle Karşıladı

NATO’dan Makedonya’ya yeşil ışık

Nato Zaev’i İlgiyle Karşıladı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Nato Zaev’i İlgiyle Karşıladı

Genel Sekreter Jens Stoltenberg, Başbakan Zoran Zaev’i İttifak ve Makedonya Cumhuriyeti arasındaki ortaklık hakkında görüşmeler yapmak üzere 12 Haziran Pazartesi günü NATO karargahına memnuniyetle karşıladı. Genel Sekreter, Başbakan Zaev’i hükümeti kurduğu için tebrik etti ve yeni  hükümetin kurulmasını memnuniyetle karşıladı.

Stoltenberg, tüm siyasi partileri, iyi yönetişim ve hukukun üstünlüğü de dahil olmak üzere gerekli reformlara odaklanmaya teşvik etti. Bu reformların eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamına fayda sağlayacağını ve ülkenin Avrupa-Atlantik umutlarını ilerleteceğini de belirtti. “Ülkenizi istikrarlı, demokratik ve müreffeh bir bölge olarak görmek istiyoruz” diye ekledi.

Üsküp’ü NATO için “önemli bir ortak” olarak nitelendiren Genel Sekreter, ayrıca Başbakan Zaev’e ülkesinin NATO’nun Afganistan’daki Destek Misyonuna katkısı nedeniyle teşekkür etti. İttifak’ın Üsküp’ün NATO üyeliği de dahil olmak üzere Avrupa-Atlantik entegrasyon yolunda ilerlemesini sürdüreceğini de belirtti.

Zaev; ”Karadağ Cumhuriyetinin NATO’ya üyeliğini saygıyla selamlıyorum, bundan sonraki genişlemede bizim üye olacağımızı temenni ederim. NATO üyesi olursak vereceğimiz destek daha fazla olacak NATO’ya ülke ve vatadaşlarımızın büyük bir desteği var. Her şeyi yapmamıza rağmen hala üye olamamamız adil değil.

www.arnavuthaber.com / Makedonya Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın