Makedonya – Bulgaristan Arasında Tarihi Anlaşma

Zaev iki ülkenin ilerleyebilmesi için bardağın boş tarafını değil dolu tarafını düşünmeye karar verdiklerini söyledi

Makedonya – Bulgaristan Arasında Tarihi Anlaşma
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Makedonya – Bulgaristan Arasında Tarihi Anlaşma

01/Ağustos/2017 – Üsküp

 

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov bugün Makedonya ve Bulgaristan arasındaki tarihi anlaşmayı imzalamak için Üsküp’ü ziyaret etti. İki ülke arasında geçmişteki sorunların çözümü için tarihi adım atıldı.

Başbakan Zoran Zaev ile Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Makedonya ve Bulgaristan arasında İyi Komşuluk ve Dostluk Anlaşması imzaladıktan sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi. Bugün itibariyle Bulgaristan Makedonya’nın daha da büyük bir dostu ve Avrupa-Atlantik perspektifindeki müttefikimiz olduğunu belirtti.

Zaev; “İyi Komşuluk  Anlaşması’nın imzalanması ve Bulgaristan ile Dostluk, siyasi iradenin olduğu yerlerde sorunların çözüleceğini gösteriyor. Makedonya ve Bulgaristan ileriye dönük tarihi bir adım attı. Birlikte geçmişin ve geleceğin temelini oluşturduk. İki ülke için istikrar ve kalkınmanın yolunu açtık. Makedonya ve Bulgaristan vatandaşları için sorumluluk üstleniyor. Bu anlaşma karşılıklı bir başarıdır, her iki ülke ve bölgede de siyasi istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacaktır. Dostluk ve iyi komşuluğun, bir işbirliği motoruna dönüşebileceğine iyi bir örnektir.”dedi.

Makedonya Başbakanı, anlaşmanın aynı zamanda AB ve NATO için önemli bir mesaj olduğunu vurguladı. Bölgedeki ülkelerin demokratik vatandaşların desteklediği köprüler inşa eden siyasi liderliği var.

 

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ortak tarih teriminin perspektif ve birleşmeler sağlayan ve bölünmeyen bir terim olduğunu söyledi.

İki ülkenin anlaşmaya varmaları için verdikleri imtiyazlar sorulduğunda, Zaev iki ülkenin ilerleyebilmesi için bardağın boş tarafını değil dolu tarafını düşünmeye karar verdiklerini söyledi.

www.arnavuthaber.com / Makedonya Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın