Kosova’ya yasadışı giriş yapan Rus ve Sırplar tutuklandı.

Yakalanan kişilerin Rusya ve Sırbistan destekli paramiliter gruplardan olduğundan şüpheleniliyor.

Kosova’ya yasadışı giriş yapan Rus ve Sırplar tutuklandı.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kosova’ya yasadışı giriş yapan Rus ve Sırplar tutuklandı.

Salı günü yasadışı olarak Kosova sınırını geçtiği için 11  Rus ve Sırp vatandaşı tutuklandı. Salı günü akşamı, sınır görevlileri bazı Sırp ve Rus vatandaşlarının Kosova’ya yasadışı yollardan gireceği ihbarını aldı. Sınır polisi, Podujeva bölgesinde Sırp plakalı iki şüpheli aracı durdurdu ve altısı Rus ve beşi Sırp 11 kişiyi tutukladı. Rusya’nın Belgrad büyükelçiliği, altı vatandaşının gözaltında tutulduğunu doğruladı.

 Tutuklanan kişiler ile ilgili Kosova Savcılığın’dan yapılan açıklamada soruşturmadan sonra şahısların muhtemelen sınır dışı edileceği belirtildi.

Kosova’ya yasadışı olarak Sırbistan’dan girmekten tutuklanan 11 kişinin olayından sorumlu olan Priştine  Savcısı  Imer Beka, şahısların  yakında sınır dışı edileceklerini bildirdi. Beka, “Şimdiye kadar yasadışı sınır geçme dışında cezai suç bulunamadı. Şahısların sınırı yasadışı geçmesine sebep olan başka bir suç bulunmazsa sınırı yasadışı geçtikleri için sınır dışı edilecekler gibi görünüyor.” dedi.

Beka, gurubun ocak ayında kuzey Kosova’da askeri tatbikatlar yaptığını bildiren kişilere irtibatlı olduğundan şüphelendiklerini ama bu konuda ellerinde delil olmadığını belirtti.

Kosova RTK televizyonu, Ocak ayında Hırvatistan, Sırbistan ve Kosova’dan gelen 300’den fazla paramiliter grubun kuzey Kosova dağlarında potansiyel yeni bir silahlı çatışma için eğitim gördüğü iddia ederek bunların askeri tatbikatlar gerçekleştirdiğini bildirmişti. Yakalanan kişilerin Rusya ve Sırbistan destekli paramiliter gruplardan olduğundan şüpheleniliyor. Fakat bu konuyu doğrulayacak bir bilgi ve delil bulunmuyor.

Elçilik sözcüsü Yuri Pichugin Çarşamba günü Rus haber ajansı TASS’a verdiği demeçte, “Toplamda altı Rusya vatandaşı gözaltına alındı.” dedi. Sırp hükümetinin Kosova bürosunun başında bulunan Marko Djuriç, tutuklamaları kınadı ve bu insanlar arasında hamile bir kadın ve bir çocuk olduğunu söyledi.

www.arnavuthaber.com / Kosova Servisi

 

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın