Darbecilere Makedonya’da Ceza Yağdı

Kuzey Makedonya iç savaşın eşiğinden dönmüştü

Darbecilere Makedonya’da Ceza Yağdı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kuzey Makedonya’da 2017 yılındaki Parlamento Darbe Girişimine Ceza Yağdı.

K. Makedonya Eski Meclis Başkanı Parlamentoyu Bastırıp darbe yapmaya kalkışmıştı.

Kuzey Makedonya mahkemesi, eski sözcü Trajko Veljanoski ile birkaç eski bakan ve güvenlik yetkilisini Nisan 2017’de Kuzey Makedonya parlamentosunda meydana gelen darbr ve şiddet saldırılarını örgütlemekten hapse mahkum etti.

Üsküp Ceza Mahkemesi Pazartesi günü verdiği ilk derece kararıyla eski meclis başkanı Trajko Veljanoski’yi altı yıl altı ay, eski ulaştırma ve eski çalışma bakanları Mile Janakieski ve Spiro Ristovski’yi altı yıl üçer ay hapis cezasına çarptırdı .
Gizli polisin eski başkanı Vladimir Atanasovski altı yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Eski iktidardaki VMRO DPMNE partisinin tüm üyeleri olan Veljanoski ve diğerleri, 27 Nisan 2017’de yaklaşık 100 kişinin yaralandığı parlamento baskınının organizatörleri olarak “anayasal düzeni terörle tehdit etmekten” suçlu bulundular.

Ziadin Sela ağır yaralanmıştı.

27 Nisan 2017 gecesinde Kuzey Makedonya meclisini basan darbeciler Arnavut ve demokrat makedon milletvekillerini öldürmeye kalkmıştı. Arnavut lider Ziadin Sela ve SDSM lideri Zoran Zaev saldırıda ağır yaralanmıştı.

Zoran Zaev başından yaralanmıştı.

Darbe girişimi desteksiz kalmış, sağduyulu Arnavut ve Makedon kesim sayesinde ülke demokrasiyi işletebilmişti.

2017 yılında Arnavut Haber kurulma aşamasında gerçekleşen bu darbe girişimine bizler, Vatra İstanbul Derneği, Türkiye’de Arnavut Tarihib grubu tepki vermiş Demokrasi’ye destek için Türkiye’de kamuoyu oluşturmuştu.

ARNAVUTHABER #ILIRIDA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın