Çameria Soykırımı

Çameria Soykırımı ile ilgili Türkçe kaynaklar

Çameria Soykırımı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Çameria soykırımı ve kalan Çam Arnavutlarının yaşadığı sürgün ile ilgili Türkçe olarak basılan iki eseri tanıtmak istiyoruz. Bilinçlenmek ve Çameria Soykırımı’nı unutturmamak, bizlere düşen en büyük sorumluluktur.

Her iki kitabı web kitap sitelerinden edinebilirsiniz.

1 – ÇAMERİA SORUNU Kitabı
Araştırmacı, yazar Şevket Balla hocamızın yazdığı kitap, Çam Arnavutlarının yaşadığı soykırım, sürgün ve baskıları anlatıyor.
Kitabı almak için Şevket Balla hocanın yada Çameria Arnavutları Derneğinin Facebook sayfasından iletişime geçebilir. Yada Kitapçı sitelerinden internette satın alabilirsiniz.

2 – ÇEMERYA SOYKIRIMI Kitabı
Kıtabın kısa tanıtımı.
Devletlerin mütegabiliyet (karşılıktık) ilkesine göre hareket etmesi uluslar arası anlaşmalarla kağıt üzerinde kalmaktadır. Çameryalılar ise bu sayılan haklara hiçbir dönemde ulaşamamışlardır. İnsan haklarına saygılı bir ortam umarken, Yunanlılar tarafından soykırım ve tehcire tabi tutulmuşlardır. Yunan basını kamuoyunda bir “Albanophobia” -Arnavut düşmanlığı- yaratma çabası içindedir. Çamerya meselesi, esasında bir soykırım ve tehcir olayıdır. İnsan hakları sorunudur. Tamamıyla Yunan resmi ideolojisinin sonucudur.

Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: IQ Kültür Sanat Yayıncılık
Kitap Adı: Çamerya Soykırımı
Yazar: Berna Türkdoğan
Yayınevi: IQ Kültür Sanat Yayıncılık
Barkod: 9789752553620#ÇAMERİA

#ÇAMERIA

Arnavut Haber

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın