Vatandaşlık Başvuruları Red Edilecek

Adalet ve hukuk Makedon’da ne arar.

Vatandaşlık Başvuruları Red Edilecek
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Makedonlar Türkiye’den yapılan vatandaşlık başvurularını red edecek.

Bugün güvenilir kaynaklardan aldığımız duyuma göre. Makedonya’da yatırımı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Makedonya vatandaşlık vermeyecek.

Kuzey Makedonya koalisyonun büyük partisi olan SDSM koalisyonun küçük ortağı Arnavut partisine yapılan başvurularda kişi ülkeye yatırım yapmadıysa vatandaşlık başvurusunu red edeceğini belirtmiş.

Kanun maddesi gayet net. Türkiye’ye göç edenleri kısıtlayan ibare yok. Ama ülkede çoğunluğu kaybetmek istemeyen Makedonlar Türkiye’den yapılan başvuruları hukuksuz red edecek.

Red cevabı alanların, Makedonya’da mahkemeye başvurup itiraz hakkı var. Oradan da red alınırsa AİHM başvuru yapılabilir.

Biz Arnavut Haber olarak üstümüze düşeni yaptık. Baştan aracılara para kaptırmayın diye uyardık. Ucuza ve nasıl başvuracağınızı anlattık. Türkiye’de bulunan 4000 Balkan Derneği Federasyon, Vakıf ve Konfederasyon yöneticileri ne yaptı, bu eser onların utansınlar yüzleri varsa. Kuzey Makedonya Makedon siyasileri ile her ortamda boy boy fotoğraf çektiren, kendi işlerini yürüten bu kişiler topluma hiç sahip çıkmadı.

Toplum güçlü Arnavut dernekleri oluşturmadı. Kuzey Makedonya Arnavut siyasetini desteklemedi. Sonuçta herkes Armut piş ağzıma düş, diye bekledi. Arnavut milletvekilleri 57 oyla geçen kanuna 38 oy verdi. Daha ne yapsınlar. Ülkede çoğunluk değiller. Vatandaşlık komisyonunda çoğunluk değiller.

Ne ekildi ki ne biçilsin. Makedon kankisi Rumeliler sizi düşünüp, sizin için mi mücadele edecekti?

Şunu herkes kafasına soksun. Türkiye’de güçlü Arnavut dernekleri oluşturmadığınız sürece Arnavutluk, Kosova ve Kuzey Makedonya vatandaşlığını ancak rüyanızda görürsünüz.

#ARNAVUTHABER

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın