Almanya Milletvekilinden Garip Açıklama

Komünistlerde Sovyet Hayali ile Radikal Aşkı Bitmiyor.

Almanya Milletvekilinden Garip Açıklama
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Almanya Milletvekilinden Garip Açıklama

Kosova Haber sitesinde yayınlanan habere göre Almanya Sol parti Milletvekli Sevim Dağdelen; AB’yi Sırbistan’a Kosova’dan elini çekmesi için baskı yapmakla suçluyor. Almanya parlamentosunda milletvekili olan Sevim Dağdelen Kosova halkının 100 yıllık özgürlük mücadelesini hiç anlamamış demek ki böyle garabet açıklamalarda bulunuyor. Hala köhnemiş, ve çökmüş sovyetler hayali içindeki Alman Sol partisinin Komünist Rusya hayalleri, anlaşılan bu kişilere Sırp radikalizmini mazur göstertiyor. Sol, sağ hangi kesimden olursa olsun tek ölçü Adalet, Eşitlik, Özgürlük, Demokrasi olan çağımız değerlerine bağlı kalmanın birlikte yaşam için vazgeçilmez olduğunu Sevim Dağdelen’e hatırlatmak isteriz.

Kosova Haberde yayınlanan açıklama haberi altta;

Almanya milletvekili Sevim Dağdelen, Avrupa Birliği’nin genişleme politikasını ertelemeye ve Rusya’nın Balkanlar’da etkisini engellemeye çalıştığını oysa Sırbistan’dan Kosova’dan el çekmesini beklediğini söyledi.
Almanya milletvekili Sevim Dağdelen ‘Deutsche Welle’-ye verdiği demecinde, Avrupa Birliği’nin bu tür hamlelerinin amacının, Sırbistan’ın Kosova’dan vazgeçmeye mecbur kalmasının olduğunu ve bu nedenle üyelik müzakerelerinin kullanıldığını ifade etti.
 “Burada AB kendi kriterlerini çiğnemektedir. Kosova’nın bağımsızlığını tanımayan halen bazı üye ülkelerin olduğuna göre AB kurumlarının bu tür performansı, hiçbir şeye dayalı değildir.” dedi diğerleri arasında Dağdelen.

Bu milletvekili hakkında önceki icraat ve söylemleriyle ilgili  bazı araştırmalar yaptık; yorumsuz

Sevim Dağdelen (doğum: 4 Eylül 1975), Kürt kökenli, Sol Parti üyesi  Alman siyasetçi, federal meclis milletvekili.

-02.06.2016 tarihinde alman parlamentosunda ermeni soykırımının tanınması yasasına “evet” oyu vermiştir.

-Mart 2017 tarihinde türkiye ile silah ticaretinin kesilmesi istemiş. türkler bu silahları kürtler’e karşı kullanıyormuş.

-ekvador’un londra büyükelçiliğine sığınan wikileaks’in kurucusu julian assange’ı ziyaret etmiştir.

-dtp’nin kapatılması dolayısıyla “ab ve almanya federal hükümeti türkiye’nin ab üyeliği görüşmelerini dondurmalıdır” şeklinde konuşmuş

 

www.arnavuthaber.com

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın