Sırp Polisi Namaz kılanlara ceza kesti

Boşnakları 6 saat soğukta bekletip, kaba davranıp ceza kestiler.

Sırp Polisi Namaz kılanlara ceza kesti
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

NAMAZ KILDILAR DİYE CEZA YEDİLER
Sırp Polisi Namaz Kılan Boşnaklara Ceza Kesti

Saraybosnalı genç öğretmenler Bajro Čavčić ve Semir Vatrić, öğrencilerle birlikte Bosna Sırp bölgesinin skandal şiddetine ve cezasına maruz kaldılar.

Bildiğiniz üzere Saraybosna’nın doğusundaki dağlık bölge Sırp yönetimi altında. Trebevic dağına şehirden teleferik ile çıkılıyor. Boşnak gençlerde doğa yürüyüşü yapmak için park gezi alanı olan Trebeviç’e teleferikle çıktı. Vakit namazı gelince gençler dağlık açık alanda kapalı mekan ve cami olmadığı için bir kenarda vakit namazlarını kıldı. Sonrasında gezilerine devam ettiler. Dönmek için teleferiğe doğru dönüşe geçtikleri sırada sırp polisi belirip gençleri alıkoydu soğukta 6 saat bekletilen öğretmen ve öğrencilere sırp polisi kaba davranmış ve 100 mark (800tl) para cezası kesti.

Sırp polisinin kestiği ceza makbuzu

Öğretmenler cezaya itiraz etmiş, kanunda ibadet etmenin yasak olmadığını belirtmişler. Ayrıca sadece bir kenarda ibadet etmenin suç olamayacağını belirtmişler. Buna rağmen sırp polisi ceza uygulamasından vaz geçmemiş. 6 saat beklemenin sonunda ceza kesilerek serbest bırakılan Boşnaklar, teleferik kapandığı için şehre dönmekte ayrı zorluklar yaşadı.

Öğretmen ve öğrencilerin Saraybosna’da sırp polisi için suç duyurusunda bulunacakları ayrımcılık, baskı, soğuk hava ile şiddet ve ibadet hürriyetini engellemekten dava açacakları belirtildi.

Güzel başlayan tabiat gezisi kabusa döndü.

ARNAVUTHABER #BIH

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın