SALİ BERİŞA’DAN DEMOKRASİ DERSİ

Arnavutluğa demokrasi getiren duayen kitabın ortasından konuştu.

SALİ BERİŞA’DAN DEMOKRASİ DERSİ
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

SALİ BERİŞA’DAN DEMOKRASİ DERSİ

Sali Berişa, Rama’nın Türkiye seçimlerine müdahil olup Erdoğan’ı desteklemesine sert tepki gösterdi. Demokrasi dersi verdi.

Arnavutluk siyasetinin duayeni, Arnavutluk’ta komünizmi yıkan adam Eski Cumhurbaşkanı Sali Berişa, Türkiye’deki Arnavut toplumunun Başbakan Rama’nın yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ı destekleyen mesajından etkilenmemesini istedi.

“Dost ülkemiz Türkiye’nin seçim kampanyasına Edi Rama’nın skandal müdahalesini alenen kınamak için buradayım. Serbest oylamanın gerçek düşmanı olan Edi Rama, Türkiye’deki büyük Arnavut toplumuna seslenmeyi amaçlayan uzun bir mesajda, ülke ve uluslararası yasaları alenen ihlal ederek Arnavutlardan ve Türk vatandaşlarından görev süresi biten mevcut cumhurbaşkanına oy vermelerini istiyor. Bu vesileyle, ulusal veya uluslararası hiçbir yasaya ve norma saygı duymayan bir adamın bu affedilemez ve kabul edilemez müdahalesini kınıyorum.

Türkiye’deki Arnavut toplumuna kime oy vermeleri gerektiğini söyleyen adam gerçekte Arnavutluk vatandaşlarının özgürlüklerinin, oylarının, varlıklarının ve ülke yasalarının düşmanıdır.” dedi

ARNAVUTHABER

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın